10.05.2025 9:44
09.05.2025 12:04 09.05.2025 12:26
Složky IZS likvidují ve Starém Sedlišti následky dopravní nehody
09.05.2025 9:30
Víkend nabídne plno akcí po celém Plzeňském kraji
Tomu se říká pořádný říz! Domácí masové ďábelské toasty jsou extra záležitost
Směs "Ďábelské toasty" na topinky je česká klasika. Domácí masová směs s tajným tipem foodblogerky má ovšem pořádný říz a dokonalou chuť bez chemie...

Na přípravu budete potřebovat:
1 kg libovějšího bůčku
5 červených špičatých paprik
3 bílé papriky
6 větších rajčat
200 g celeru (dodává směsi typickou chuť!!!)
6 velkých stroužků česneku
2 velké cibule
1 rajčatový protlak (150 g)
1 PL sladké papriky
chilli papričky podle chuti
1 PL cukru
1 PL octa
sůl a pepř
Postup přípravy receptu:
Bůček, papriky, cibuli, rajčata a celer nakrájejte na menší kusy. Vše včetně česneku a chilli papriček umelte na masovém mlýnku rovnou do širšího hrnce nebo pekáčku. Osolte, opepřete, přilijte ocet, přimíchejte protlak, posypejte paprikou, cukrem, dobře promíchejte a podlijte 100 ml vody. Nechte vařit při mírnější teplotě asi hodinu a půl. Podle potřeby dochuťte a případně podlévejte. Nakonec by měla být veškerá tekutina odpařená.
Pokud byste chtěli směs uchovat, můžete ji uzavřít do krabiček a dát do mrazáku, případně zavařit. Masové směsi je dobré zavařovat dvakrát, vždy hodinu při 80 °C. Prvně zavařte, vyjměte, nechte zcela zchladnout, nejlépe do druhého dne a pak postup opakujte.
foto a recept: Andrea Motlíková
Více receptů najdete na blogu V kuchyni vždy otevřeno nebo v naší rubrice recepty - S Andreou v kuchyni.