Českým vítězem soutěže Pilsner Urquell Master Bartender je výčepní Jaroslav Učík z Vrchlabí

05.08.2011 7:40

Titul nejlepší český výčepní, pivo na rok zdarma a možnost uvařit si společně se sládkem Václavem Berkou vlastní várku piva do své provozovny získal v národním finále soutěže Pilsner Urquell Master Bartender Jaroslav Učík z restaurace U Učíků ve Vrchlabí!

PU Master Bartender CR Jaroslav Ucik

V pivovaru Plzeňský Prazdroj se ve čtvrtek 4. srpna utkali nejlepší výčepní z České republiky o titul národního vítěze Pilsner Urquell Master Bartender. Vítězem prestižního klání se stal Jaroslav Učík z Vrchlabí.

Šestý ročník soutěže Pilsner Urquell Master Bartender zná po dnešním celostátním kole svého národního vítěze. Nejlepším českým výčepním plzeňského ležáku se stal Jaroslav Učík z restaurace U Učíků ve Vrchlabí. Získává titul Pilsner Urquell Master Bartender České republiky, pivo na rok zdarma a možnost uvařit si společně se sládkem Václavem Berkou vlastní várku piva do své provozovny.

Nyní má Jaroslav Učík dva měsíce na přípravu do říjnového mezinárodního finále, v němž letos Česká republika obhajuje loňský světový titul Lukáše Svobody z Prahy proti ostré konkurenci finalistů z dalších 14 zemí.

"Soutěže Pilsner Urquell Master Bartender se účastním už popáté, chyběl jsem jen v prvním ročníku. Na světové finále chci rozhodně ještě zlepšit zejména dovednost prezentovat sebe, plzeňský ležák i moji restauraci před přísnou porotou. Ještě nevím, kdy vypijeme pivo, které uvaříme s Václavem Berkou, ale rozhodně u toho nebudou chybět naši štamgasti a všichni, kteří se zasloužili o to, že jsem dnes mohl být nejlepší," řekl nový český mistr výčepní plzeňského ležáku Jaroslav Učík.

V plzeňském pivovaru se 4. srpna sešla dvacítka nejlepších výčepních a barmanů, celkem  17 mužů a 3 ženy, kteří postoupili ze čtyř červnových regionálních kol.  "Museli předvést dokonalé zvládnutí správného čepování ležáku Pilsner Urquell, ale také přesvědčit porotu, že zvládají správnou celkovou péči o pivo v restauraci, znají historii, varní proces i unikátní vlastnosti plzeňského ležáku a toto vše umí skloubit tak, aby hostovi dopřáli jedinečný zážitek," uvedla Daniela Vítová z Public Eye s tím, že jejich dovednosti posuzovala přísná porota odborníků z Plzeňského Prazdroje v čele se starším obchodním sládkem Václavem Berkou a na průběh celostátního kola dohlížel i vítěz loňského mezinárodního finále, úřadující světový Master Bartender Lukáš Svoboda.

Vítězové dostali pivo zdarma i výlet na Oktoberfest

Všichni zúčastnění si kromě certifikátu účastníka národního finále odnesli pivo Pilsner Urquell a další dárkové předměty. Pro druhé a třetí místo je připraveno pivo na půl roku zdarma a cesta do Vilshofenu, rodiště prvního sládka Pilsner Urquell Josefa Grolla, spojená s návštěvou známého pivního festivalu Oktoberfest v Mnichově Národní vítěz navíc získal pivo na rok zdarma (730 piv Pilsner Urquell), možnost uvařit si společně se sládkem Václavem Berkou vlastní várku piva do své restaurace a samozřejmě prestiž pro sebe i pro podnik, ve kterém čepuje.

Do závěrečného večerního superfinále se probojovali: Ronald Steiger (penzion V Lukách, Dlouhá Ves u Sušice), Václav Schejbal, (restaurace Uctívaný Velbloud, Plzeň), Jaroslav Učík (restaurace U Učíků, Vrchlabí), Magdalena Zvěřinová (restaurace U Kovářů, Benešov) a Jakub Šrubař (Dům vína U Datla, Frýdek-Místek).

"Letošní šestý ročník znovu prokázal stoupající úroveň soutěže i znalostí a dovedností těch výčepních, kteří ke svému řemeslu přistupují s nadšením. A v osobě českého mistra výčepního Jaroslava Učíka bude mít Česká republika v mezinárodní finále vynikajícího reprezentanta," shrnul výsledky domácí části soutěže člen poroty, starší obchodní sládek Plzeňského Prazdroje Václav Berka. Tři z letošních finalistů se proto o své umění podělí s návštěvníky letošního Pilsner Festu po boku Lukáše Svobody, Jana Korejse a Václava Vanyi, předchozích českých mistrů výčepních.

Tři nejlepší výčepní 6. ročníku soutěže Pilsner Urquell Master Bartender

1. Jaroslav Učík, restaurace U Učíků, Vrchlabí

2. Jakub Šrubař, Dům vína U Datla, Frýdek-Místek

3. Ronald Steiger, penzion V Lukách, Dlouhá Ves u Sušice

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT