14.12.2024 17:34
14.12.2024 12:23
Betlém na náměstí Republiky už brzy doplní Jezulátko. Tradiční průvod vyjde od biskupství
14.12.2024 10:12
Tragická dopravní nehoda u Plzně. Chodec střet s vozidlem nepřežil
Exkluzivní menu a jedinečná atmosféra! Tak se chystá Silvestr Na Spilce! FOTKY!
Silvestrovské oslavy už jsou jen krůček od vypuknutí a poslední přípravy odpoledne vyvrcholily také ve věhlasné plzeňské restauraci Na Spilce. Chystá se špičkové tříchodové menu. Podívejte se na fotky přímo z kuchyně!
Tříchodové menu, na které mimo jiné padl víc jak metrák masa, metrák brambor a podílel se na něm tým kuchařů. Tak bude vypadat silvestrovská večeře ve věhlasné plzeňské restauraci Na Spilce. O lístky byl velký zájem už od podzimu, přesto jsou v záloze poslední vstupenky pro hosty, kteří by se rozhodli na poslední chvíli...
Hemžení kuchařů, každý má svůj úkol a ladění posledních detailů. Tak to vypadá v kuchyni známé a vyhlášené restaurace Na Spilce v plzeňském pivovaru. Večer tady bude slavit příchod nového roku zhruba pět set lidí. A mají se na co těšit. Tříchodové menu je vyšperkované do posledního kousíčku. "Pro naše hosty jsme připravili jako předkrm paštika z pečeného králičího masa se slaninou, karamelizovanou cibulkou a banketním pečivem, hlavní chod je pečená vepřová kotleta s kostí s rozmarýnem, bramborový gratin, marmeláda z kysaného zelí a slaninový chips a jako moučník je čokoládový brounies s vinnou omáčkou s ovocem a mascarpone. Dále se budou podávat chuťovky, slané chipsy a na půlnoc jsme připravili novoroční šunku s čerstvým křenem a chlebem," prozradil QAPu přímo šéfkuchař Ladislav Šůs.
Metrák masa a metrák brambor! Pohostit stovky lidí znamená zpracovat neuvěřitelné množství jídla a surovin. "Oproti loňsku máme nárůst, předpokládáme na ten večer okolo pěti set porcí. Jedna ta kotleta váží kolem 250 gramů, takže se spotřebovalo víc jak metrák masa, je to dohromady několik čuníků. Bramborový gratin obsahuje také zhruba dvě stě gramů, takže i těch brambor bylo okolo metráku," vypočítává kuchařský guru restaurace.
Přípravy menu probíhaly už několik dnů dopředu. "Vepřová kotleta je marinovaná ve směsi koření , olivového oleje a medu a dalších pochutin, a je naložená minimálně dva dny," dodal Ladislav Šůs.
Na Spilce budou slavit stovky lidí nejen z Plzně. "Jsou tady Němci, ale i lidé z Prahy, z Karlových Varů," říká provozní restaurace Lukáš Kfelíř.
"Zatím je prodáno 470 vstupenek, ale stále se ještě prodává až do těch šesti nebo sedmi hodin, kdy program začne. Vždy ještě na poslední chvíli někteří hosté přibydou. Odpoledne si tady kupovali ještě lístky například Angličané, kteří sem přišli. Po zkušenostech z minulých ročníků jsme ten prodej zachovali do posledních okamžiků," ujišťuje provozní podniku Lukáš Kfelíř zájemce, kteří by třeba na poslední chvíli chtěli dorazit.
"Večer zahájíme tříchodovým menu, na obou sálech jsou hudební skupiny, které hrají takový střední proud, aby se pobavili všichni. Bude také tombola. Chviličku po půlnoci začíná náš ohňostroj na nádvoří pivovaru a pak se bude podávat půlnoční večeře. Program pak bude pokračovat až do tří hodin do rána," popisuje průběh večera.
Že by o hromadné silvestrovské akce klesal zájem, to se o Spilce říct vůbec nedá. "Lidé to stále vyhledávají. Když si vezmete pět set lidí, tak to se nedá udělat jen tak v jakékoli restauraci, navíc s nabídkou dvou kapel a ta atmosféra je tady skutečně velmi pěkná, takže lidé to stále vyhledávají. Řekl bych, že polovina jsou stálí hosté, kteří sem chodí rok co rok. Jsou to z velké většiny Plzeňáci, ale je to namíchané. Pravidelně se účastní Němci, ale jsou tu i lidé z Prahy, z Karlových Varů. Silvestr si tu oblíbili i Rusové z Karlových Varů," říká Lukáš Kfelíř.
Na Spilce je v plné polní víc jak dvacítka lidí pro obsluhu, v kuchyni se o gastronomickou část stará zhruba patnáct kuchařů a všichni už ladí poslední detaily před vrcholem roku. Oslavy můžou začít!
FOTO: QAP.CZ