12.12.2024 21:30
12.12.2024 18:57
Víkend je opět tady! Kam vyrazit za zábavou v Plzni a Plzeňském kraji?
12.12.2024 13:38
Na Čtyřce jsou nová parkovací stání. Obvod do nich investoval více než 1 milion korun
Kuchařská show členů Becher klubu proběhla v restauraci Na Spilce
V plzeňské restauraci Na Spilce proběhlo první letošní setkání členů Becher klubu. Celý večer se točil kolem dobrého jídla a piva a tak jako vždy se povedl.
První setkání v roce 2012 měli členové Becher klubu ve čtvrtek 26. ledna. Provozovatel restaurace Na Spilce Richard Marek je pozval do plzeňského pivovaru.
Setkání v největší české pivnici nemohlo být samozřejmě o ničem jiném než o jídle a pivu. Málokdo by ale čekal, že vařit místo vyhlášených kuchařů v restauraci Na Spilce budou sami členové Becher klubu. Celkem čtyři pětičlenné týmy se zapojily do zajímavého soutěže. Šéfkuchař restaurace Ladislav Šůs přichystal potřebné suroviny a ingredience a kuchařská show ´amatérů´ mohla začít. Každý soutěžící ještě vyfasoval nezbytnou zástěru, pro efekt pravou kuchařskou čepici a kvůli hygieně, která má oči všude, rukavice.
Kuchařská show ...
Bylo jen na samotném týmu, které dobroty vyrobí. Postupně vznikaly nejrůznější pomazánky, zeleninové a těstovinové saláty, sýrové a obložené mísy, ovocné talíře, bramborové saláty atd. Na některá gastronomická dílka byla opravdu radost pohledět a břicha porotců se už těšila. Potěšen byl i předseda klubu Josef Klimmt. Vždyť lépe to vymyslet nemohl. Nakoupil suroviny a kuchaře neplatil, vlastní členové mu udělali parádní raut. Na ten pak všechny po vyhlášení výsledků pozval.
Poctivá porota...
I když většina soutěžících kuchařů doma neuvaří ani čaj, tady se doopravdy činili. "Kdyby mi doma řekli, ať jdu namazat chlebíčky, tak je pošlu někam. Ale tady jsem si to užil, byla to fakt výborná zábava," pochvaloval si po soutěži Václav Sankot.
Nechybělo pivo...
K jídlu patří bezesporu pivo. Ale pivo musí být správně natočené. To byla další připravená soutěž pro členy Becher klubu. A co si natočíš, to si i vypiješ, platilo ten večer pro soutěžící, a tak se natočené pivo pilo na čas. Všechny doslova ´odrovnal´svým výkonem Pavel Lukáš. Pivo v něm zmizelo bez jediného polknutí tak, že i staří pivovarští mazáci Bohouš Matas a Vláďa Jurina valili oči.
Poznatky hejtmana z Číny i Toušovo vynález....
Zajímavé poznatky z Číny přivezl podnikatelům hejtman Plzeňského kraje Milan Chovanec, který byl hostem tohoto večera. Se členy se podělil o zkušenosti z pracovní cesty po Číně a Vietnamu, kterou podnikl v prosinci loňského roku.
Večer doplnila zajímavá přednáška podnikatele Josefa Touše. K profesi podnikatel a spisovatel si teď může tento rodák z Příchovic na Přešticku připsat i vynálezce. Všem představil originální pomůcku Nebojsa, kterou si nechal celosvětově patentovat. Univerzální pomůcku k jednoduché a bezpečné manipulaci se sklapovací pastí na hlodavce všech velikostí teď hodlá vyrábět ve velkém. Podle svých slov oslovil už i několik potencionálních asijských výrobců.
První setkání letošního roku se určitě povedlo. Každý odcházel spokojen, s plným břichem, dobrým pocitem a dárkem v podobě pravého Krchlebského koláče.