,,Nejezte, nepijte ani nežijte blbě," vyzývá festival nejlepších šéfkuchařů! FOTKY

13.01.2014 16:20

Blíží se v pořadí pátý ročník Grand Restaurant Festivalu, který je tradičně spojen i s několika vyhlášenými restauracemi v Plzeňském kraji. Gurmáni se opět mají na co těšit!

DSC07281
DSC07295DSC07258DSC07259DSC07260DSC07266DSC07267DSC07268DSC07275DSC07277DSC07278DSC07279DSC07281DSC07282DSC07285DSC07286DSC07289DSC07292DSC07293DSC07294

,,Nejezte, nepijte ani nežijte blbě!" vyzývá festival nejlepších šéfkuchařů. Blíží se totiž V. ročník Grand Restaurant Festivalu a tradičně se zapojilo i několik vyhlášených restaurací v Plzeňském kraji. Festival pro mlsné jazýčky začíná 15. ledna a končí 28. února a protože se jedná o internetový festival, objednávat můžete jedině přes internet. Více zde.

Festival spočívá v tom, že za zvýhodněné ceny můžete ochutnat speciality nejlepších a nejzajímavějších restaurací z publikace Maurerův výběr Grand Restaurant 2014. Zjednodušeně řečeno, můžete si dát jídlo i tam, kde se za normálních okolností bojíte otevřít i dveře, protože si to vaše peněženka jaksi nemůže dovolit. Zájem o festival je tradičně obrovský. K dnešnímu dni (13. ledna) bylo zarezervováno po celé republice přes 14 tisíc degustací! Kdo by nechtěl ochutnat třeba marinovaný steak z oslí svíčkové, bizona, šnečí ragú, račí ocásky nebo zmrzlinu z kozího sýra s višňovým kompotem?

V Plzeňském kraji se do festivalu zapojilo šest restaurací...  Šéfkuchaři se tentokrát připravili na pokrmy v kategoriích: ,,To jste ještě nejedli", ,,Ctíme tradiční recepty a zvyklosti" a ,,Láska prochází žaludkem".

QAP zavítal na ukázkové degustační menu do restaurace Golden Fish a můžeme potvrdit, že se návštěvníci mají na co těšit. Připraveny jsou Mušle mariniére s achátovými šneky a tygřími krevetami v jablečném miso, dále Uzené husí prso dopečené v kamenině, dýňová kaše a omáčka z čerstvého šípku a jako dezert Crumble s bílou čokoládou a variace čerstvého exotického ovoce. ,,U nás se na přípravě těchto pokrmů podílí pět kuchařů, ale třeba ve Francii v těch vyhlášených restauracích máte třeba i 12 lidí, někdo třeba jen celý den krájí maso," prozradil nám šéfkuchař Jiří Dvořák. Co se týká dalších festivalových podniků v Plzeňském kraji, zavítat můžete do La Provence El Cid v Plzni, Zeke Sushi Baru, El Cid, Bar de Tapas, Angus Steak House nebo do AngusFarm v Soběsukách.

"Festivalových restaurací" je letos méně, ale rozhodně to není tím, že by nebyl zájem.  ,,My jsme se snažili o to, aby se počet zredukoval. Zájemců je samozřejmě dost, ale my chceme, aby to zkrátka byli ti nejlepší z nejlepších," prozradil QAPU Pavel Maurer, známý milovník dobrého jídla a zakladatel festivalu. 

Pokud chcete vybrané lahůdky ochutnat, musíte mít zakoupenou festivalovou ochutnávku. Co se týká cen, menu počídíte v rozmezí od 250 do 600 korun. Záleží na tom, zda si dáte základní, dvouchodovou nebo tříchodovou degustraci.

FOTO:QAP.CZ

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Plus 15 let_