S Andreou v kuchyni: Recept na jarní bramborovou polévku

02.04.2017 8:13

Také na jaře by neměla chybět ve vašem jídelníčku polévka. Co si udělat rychlou bramboračku zjemněnou smetanou? Recept je od foodblogerky Andrey Motlíkové.

bramboorova polevka

Na přípravu receptu budete potřebovat:
4 velké brambory
1 cibule
80 - 100 g slaniny
100 ml smetany
1,5 l vývaru
kousek másla nebo trochu oleje
2 PL  hladké mouky
1 KL mleté sladké papriky
2 bobkové listy
5 kuliček nového koření
sůl a čerstvě mletý pepř
(medvědí česnek)

Postup přípravy:
Nejprve na kousku másla orestujeme cibulku se slaninou, cibuli ne dohněda, jen zlehka. Zaprášíme hladkou moukou, osmahneme, zasypeme paprikou, přidáme na kostky nakrájené brambory a zalijeme vývarem. Důkladně rozmícháme, osolíme, vhodíme koření a vaříme do změknutí brambor. Nakonec vlijeme smetanu a prohřejeme. Dochutíme čerstvě mletým pepřem. Pokud máte medvědí česnek, určitě ho tam nakonec posekejte, ale už nevařte.

foto a recept: Andrea Motlíková

Více receptů na facebooku nebo blogu V kuchyni vždy otevřeno.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT