14.07.2025 17:37
14.07.2025 13:08
Barevné kroje, tanec i tradice. Klatovy žily folklorem – FOTKY
14.07.2025 8:46
Plzeň zaplavily Corvetty. Podívejte se na FOTKY z mezinárodního srazu
Obávaný šéf Zdeněk Pohlreich podepisoval v Plzni knihy
Populární kuchař a zároveň obávaný šéf kuchyně Zdeněk Pohlereich dorazil opět do Plzně. V úterý 22. května podepisoval v knihkupectví bux v Plaze knihy a rozdával milé úsměvy. QAP přidává ještě recept na burger na grilu!
V úterý 22. května dorazil na západ Čech opět populární šéfkuchař Zdeněk Pohlreich. Tentokrát ovšem nepřijel vařit ale rozdávat podpisy do svých knih v knihkupectví bux v Plaze.
I přesto, že během uplynulého víkendu byl šéf Zdeněk Pohlreich se svou kuchařskou show na Apetit festivalu za Plazou, našlo se mnoho jeho fanoušků, kteří si v úterý přišli do prodejny nechat podepsat knížku. Jako novinku můžete koupit Pohlreichovu knihu receptů na grilování Šéf na grilu II. A právě tuto knihu si přišla podepsat paní Marie. "Styděla jsem se říct si o podpis, ale zbožňuju pana Pohlreicha tak jsem musela," svěřila se QAPu s tím, že na Apetit festival se nedostala. "Ale je to škoda, že přijel hned po tom festivalu, špatné datum," dodává fanynka obávaného šéfa.
Fanoušci se s obávaným ale usměvavým šéfem fotili a chválou nešetřili. "Ani jsem nevěděla, že zrovna dneska je tady, mám štěstí," pochvalovala si maminka s malou slečnou, která štelovala fotoaparát, aby si "pana Pohlreicha" vyfotila.
Příchozí listovali knihou plnou receptů na grilování, které je právě aktuální. Proto máme pro vás také jeden šéfův recept. Jsou to pikantní burgery z mletého masa.
Vezmete klasické mleté hovězí maso a podle šéfa na opravdu dobré mleté nemusíte dávat vajíčko. "Vajíčko drží pohormadě ty špatný masa, jako karbanátky a sekaná, tu housku," komentuje v Šéfovi na grilu Zdeněk Pohlreich kvalitu masa . Výhoda mletého je, že máte pořádnou kupu masa. Takový burger na grilu by měl být vysoký stejně jako stejk a nemusí být úplně dopečený, může být v prostředku růžovoučký. Pečeme takové 3 - 4 minutky.
Co do masa?
Nešetřete worcestrovou omáčkou, trochu francouzské hořčice, pepř, zelený pepř a samozřejmě sůl. Pak už jen tvarujeme "pořádnej hambáč" a ten necháte odpočinout v lednici tak 10 minut. Tip navíc od šéfa: uprostřed hamburgeru udělejte důlek. Při pečení na grilu se totiž právě uprostřed maso má tendenci zvednout a ten důlek to vyrovná!
Při pečení masa na gril přidejte také rozpůlenou housku, která k burgeru patří. Pozor na to, že houska neobsahuje moc vody takže se snadno připaluje. Houska musí být na podávání teplá! Přidejte do ní cibuli, opepřené rajče a také salát. Šéf radí vždy více druhů salátu.
Recept je přímo do šéfa z jeho pořadu Šéf na grilu, který běží na Prima FTV.