QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Semlerova rezidence v Plzni otevírá kavárnu. Nabídne i kulturní akce

06.12.2022 14:08

Slavnostní otevření kavárny Café Semler se uskutečnilo 1. prosince. Nová plzeňská kavárna je umístěna v historickém bytovém interiéru.

semler-06957
semler-06957semler-06940Veselák a Tomansemler-06943

Historický bytový interiér rodiny Oskara a Jany Semlerových, vystavěný na základě návrhu architekta Adolfa Loose, byl zpřístupněn veřejnosti po celkové rekonstrukci 19. září 2022 a prohlídkové trasy jsou velmi žádané. Nově má Semlerova residence kavárnu, která je otevřena veřejnosti, ne jen návštěvníkům prohlídek.

„Café Semler se může stát komunitním centrem, kde se návštěvníkům vedle občerstvení dostane výběr z kulturního menu, které nabídne prohlídku interiéru Semlerovy rezidence nebo přednášku, koncert či tvůrčí dílnu. Prostředí je tedy více než příhodné k tomu, aby se zde usadil kavárenský duch,“ uvedla Gabriela Darebná, mluvčí Západočeské galerie.

Interiér kavárny navrhli architekti Jaromír Veselák a Jan Toman. „Architekti se inspirovali právě architektem Loosem, jenž kombinoval luxusní prvky s přírodními materiály a často také v interiéru použil výrazné barvy. Kavárna je zařízena v kombinaci červené a šedé barvy s přírodním obložením z dubu. Celému prostoru dominuje svatební fotografie Adolfa Loose a jeho třetí ženy Kláry Beckové, centrem kavárny je bar obložený ze zbytků původních dveří z domu,“ uvedla Gabriela Darebná.

Kavárna Café Semler je otevřena denně kromě pondělí od 10 do 18 hodin.

Vstupenky na prohlídky historického interiéru Semlerovy rezidence jsou v prodeji například zde.

Foto Západočeská galerie v Plzni

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24