Zdeněk Pohlreich miluje lahvový Prazdroj

29.08.2010 15:18

Proslulý kuchař Zdeněk Pohlreich na Pilsner Festu vařil, bavil lidi a stihl také točit pivo! Prohrál totiž sázku s dramaturgem Pavlem Andělem o to, zda padne rekord v hromadném přípitku. QAPu.cz pak v rozhovoru prozradil, nač se mohou jeho fanoušci těšit v září a že jeho nejoblíbenějším pivem je Plzeňský Prazdroj v lahvi.

j7
j4j5j6j7j8j9l1l2l3l4l5l6

Jedním z obrovských lákadel pro návštěvníky Pilsner Festu byl v sobotu odpoleden Zdeněk Pohlreich, známý jako nesmlouvavý a osobitý kuchař z pořadu Ano, šéfe! Protože prohrál sázku z Pavlem Andělem, musel celou hodinu čepovat pivo. Navíc na Pilsner Festu vařil, moderoval kuchařskou soutěž a ještě stihl rozhovor pro QAP.cz!

Jaký máte vztah k Plzni a Plzeňskému pivu?

Já nemám ani tak vztah k Plzni, jako mám vztah k plzeňskému pivu.

V Ano, šéfe! Vás vidím pít buď vodu nebo pivo, jakou značku to pijete?

Já mám takový názor, no prostě piju to, co tam zrovna je. Jsem toho názoru, že plzeňskýmu pivu strašně moc neprospívá, určitě obchodně ano, ale chuťově mu neprospívá, když se žene pomocí nějakýho CO, to mi nechutná. Plzeňský pivo musí téct, takže abych si dal víc než jedno, tak si ho s chutí dám v hospodě, kde vím, že se toho piva prodává hodně, a jinak dávám přednost lahvovýmu plzeňskýmu pivu, protože já si myslím, že když se pivo točí málo, tak to není ono.

Chutná Vám i nějaké méně známé pivo, něco z malých pivovarů?

Upřímně řečeno, moc ne. Pili jsme třeba nějaký svijanský pivo, to mi celkem přišlo dobrý, ale jsem v tomhle dost konzervativní. Pro mně je nejlepší malá značka, malá lahvová plzeň. To je nejlepší, to je pro mně pivní univerzita, to mi chutná ze všeho nejvíc!

Jako expert přes jídlo, ochutnal jste něco tady na Pilsner Festu ve stánku?

Ne, jedli jsme dole na Spilce akorát, měli jsme koleno a bylo to skvělý. Pochutnal jsem si.

Na Pilsner Festu jste poprvé? Co na tuhle akci říkáte?

Jo, poprvé. Tak já si myslím, že jídlo a pití nikdy nebude mít dostatek propagace a mám prostě pocit, že to nějakým způsobem formuje kulturu, tu společnost a myslím, že je to jenom dobře, že takový akce jsou. Pro mně je to furt lepší varianta než aby strávili víkend v nákupním centru třeba.

Kromě povinností, co máte na Pilsner Festu, stihnete se tu i pobavit? Poslechnout si koncert?

Tak ono to, co jsem tady dělal, na sebe navazuje po hodinách nebo hodinách a půl. Moc toho času není, bohužel.

Stihl jste letos dovolenou? Jak jste strávil léto?

Já jsem strávil půlku léta natáčením tý nový televize, prakticky celý červenec. Točili jsme vlastně 26 dní v kuse, což bylo strašný. Ten srpen byl už lepší.

V září se na Primě objeví Váš nový pořad, můžete o něm něco říct?

Je to formá pořadu, kterej je hodně podobnej reality show, třeba řeknu Vyvolení, jo? Akorát, že ty lidi vypadávají z té soutěže na základě plnění nějakých gastronomickejch úkolů?

Něco jako Pekelná kuchyně?

No, tak my jsme chtěli Pekelnou kuchyň, Pekelná kuchyň to ve svým důsledku úplně není, protože Pekelnou kuchyň dělají profesionální kuchaři a v Český republice je to bohužel tak, že třeba 40 lidí, profesionálních kuchařů, kteří by to opravdu uměli, těžko seženete na měsíc natáčení, takže jsme to dělali s kombinací profesionálních a třeba řeknu, těch hobíků, nebo těch nadšenejch kuchařů. Mám pocit, že ten formá vyšel docela dobře. Klasická Hell´s Kitchen se točí za úplně jiný peníze, v úplně jinejch podmínkách a ty peníze prostě v tuhletu chvíli na českým televizním trhu nejsou, takže jsme museli prostě udělat věc, kterou nám dovolil rozpočet a nemyslím si, že je to špatný, ale prostě Hell´s Kitchen je jiná liga. Tam je dva miliony dolarů za jeden díl, to tady prostě nikdo nemá.

Baví Vás natáčení? Nemusí se Vaši fanoušci bát, že už Vás na televizní obrazovce neuvidí?

Já si jako nemyslím, že je to nějakej zázrak, co já tam předvádím. Třeba to bude dobrý i dál, doufejme, že jo. Jsou věci, který bysme asi uměli udělat lepší, ale tak je to vždycky.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT