QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Kdo bude příštím Sportovcem Plzně 2022? Nominace byly spuštěny

20.12.2022 9:01

Nadace sportující mládeže ve spolupráci s městem Plzeň připravuje již 26. ročník ankety Sportovec Plzně v kategoriích žactva a dorostu.

anna-skalska-jan-skarban-sportovec-plzne2021

Nominace na jednotlivce a družstva v kategoriích mladšího žactva, staršího žactva a dorostu jsou spuštěny. „V případě jednotlivců musí být naplněna podmínka, že nominovaný sportovec má trvalé bydliště v Plzni nebo byl v roce 2022 členem plzeňského sportovního klubu. V případě právnického subjektu (družstva) musí mít sídlo na území města Plzně,“ vysvětluje Vlastimil Libeš z Nadace sportující mládeže.

Překonal některý z mladých sportovců letitý rekord, udělal ohromný posun? Pro tyto výkony bude vypsána kategorie Mimořádný výkon/výsledek. „V této kategorii je možné navrhovat jak jednotlivce, tak družstva, kteří se v roce 2022 blýskli mimořádnými výkony či výsledky,“ uvedl Vlastimil Libeš.

Nadace sportující mládeže nezapomíná ani na trenéry. „Oceněni budou také trenéři. Konkrétně v kategorii Trenér roku mládeže, je ale možné zasílat také návrhy trenérů na ocenění za dlouholetou obětavou práci s mládeží,“ uvedl Libeš.

Slavnostní vyhlášení výsledků ankety Sportovec Plzně 2022 v kategoriích žactva a dorostu se uskuteční v průběhu první poloviny roku 2022.

Úřadujícími držiteli titulu Sportovec Plzně za předcházející rok jsou v kategorii staršího žactva atlet Jan Škarban a v kategorii dorostu judistka Anna Skalská. Informovali jsme zde.

Návrhy na ocenění nejlepších jednotlivců, družstev a trenérů je možné zasílat do 15. 1. 2023. Formuláře a veškeré potřebné informace jsou k dispozici na www.sportovecplzne.cz.

Foto Nadace sportující mládeže Plzeň

SDÍLEJTE ČLÁNEK
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24