QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Zdrogovaný agresor i zuřivý fanoušek! Strážníci zažili perný víkend

07.12.2015 10:00

Strážníci v Plzni mají za sebou opět poměrně nabitý víkend. Vše završili dohledem na fotbalovém utkání Viktorky a ani tam se nenudili...

FOTO_Městská policie Plzeň

Strážníci v Plzni mají za sebou opět celkem dramatický víkend. Na kontě mají několik zásahů a některé z nich byly poměrně dost akční. Nejspíš nejvíc jim dal "zabrat" zdrogovaný muž, který chtěl vyskočit ze sanitky během převozu. Zásah si na konto připsali i během nedělního utkání Viktorky s Duklou.

Hodně vypjatou situaci museli řešit strážníci už s příchodem víkendu. V pátek asistovali při převozu zdrogovaného pacienta z psychiatrické ambulance nemocnice na Lochotíně na záchytku. "Během převozu se doposud klidný muž vymrštil ze sedadla, otevřel dveře sanity a chtěl vyskočit za jízdy. V jeho úmyslu mu ale zabránil strážník za pomocí hmatů a chvatů, který byl ve voze přítomen. Potom, co sanitka zastavila, druhý strážník jako řidič doprovodného auta pomohl svému kolegovi vrátit muže zpátky na přepravní křeslo. V klidu dotyčný dlouho nevydržel, znenadání totiž opět vstal z křesla a pokusil se o útěk. Zpacifikovat ho museli strážníci pomocí hmatů a chvatů, skončil s želízky na rukou," popsala mluvčí strážníků Jana Pužmanová s tím, že muž následně na záchytce přece jen skončil.

Rozzuřený fotbalový fanoušek skončil na zemi i s pouty na rukou...

Na seznam víkendových zásahů se nakonec dostalo i opatření během fotbalového utkání Viktorky s Duklou, které se odehrálo v neděli. "Na včerejším fotbalovém utkání ve Štruncových sadech došlo ke konfliktu jednoho z návštěvníků s obsluhou stravovacího stánku. Dotyčný se měl chovat agresivně, poničit kávovar ve stánku. Obsluha tedy požádala o pomoc strážníky městské policie a ti vyvedli opilého 43letého muže před stadion, kde se s ním nejdříve pokusili věc vyřešit po dobrém. Muž z počátku spolupracoval a přistoupil i na dechovou zkoušku. Jenže když k ní mělo dojít, změnil prudce svoje chování. Odmítal zůstat na místě a věc dořešit," pokračuje mluvčí městské policie.

Fanoušek začal být navíc agresivní, do hlídky strkal a jako vyvrcholení si sundal bundu, kterou po strážnících hodil. Strážníci nakonec použili donucovací prostředky a zuřivý fanda tak skončil na zemi i s pouty na rukou. Celou věc si pak přebrala státní policie.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24