Co o víkendu k obědu? Zkuste výbornou zeleninovou omáčku na paprice

14.05.2016 7:23

Jste na omáčky? Tak byste si rozhodně měli uvařit výbornou zeleninovou omáčku na paprice. Může být s kuřecím, krůtím nebo také vepřovým masem.

img_7635-br
img_7635-brimg_7642-br

Je to kuře na paprice nebo není? No tak trochu ;-) Omáčka je plná zeleniny, jen rozmixovaná, jinak nezahušťovaná, takže vlastně zdravá. Zkuste, je moc dobrá a to jak ke kuřecímu, krůtímu tak i třeba k vepřové pleci .


Na přípravu budete potřebovat:
500g masa ( kuřecí vepřové nebo krůtí ) ... mohou být plátky nebo kostky, jak chcete
1 cibule
1 mrkev
kousek celeru
1 červená paprika
1 bílá špičatá paprika
1/2 cukety
1 stroužek česneku
1 zakysaná smetana
2PL sladké červené papriky
olej
sůl a pepř

Postup přípravy receptu:
Nejprve na oleji orestujeme osolené a opepřené maso. Vyjmeme a do hrnce nasypeme všechnu zeleninu nakrájenou na kostičky, kromě česneku, ten přidáme až ke konci restování. Pozvolna restujeme a mícháme asi 5 minut. Přidáme ten česnek, posekaný a vložíme zpět maso. Vše zaprášíme paprikou, rychle promícháme a podlijeme vodou nebo vývarem cca 2cm nad směs. Přiklopené dusíme na mírném ohni doměkka. Podle potřeby podléváme. Maso opět vyjmeme a omáčku rozmixujeme. Kdo chce, může část zeleniny dát stranou a vrátit až po rozmixování zbytku. Vmícháme kysanou smetanu pokojové teploty, dobré je v ní nejprve rozmíchat pár lžic horké omáčky, aby se nám nesrazila. Dochutíme, vrátíme prohřát maso a podáváme s knedlíkem nebo jsou k omáčce dobré i brambory či těstoviny.

Více na blogu V kuchyni vždy otevřeno

recept a foto: Andrea Motlíková

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Čištění klima