08.12.2025 14:21
Novoroční ohňostroj na plzeňském náměstí nebude. Nahradí ho videomapping
Plzeňané letos přivítají nový rok bez tradičního ohňostroje.
08.12.2025 14:21
Plzeňané letos přivítají nový rok bez tradičního ohňostroje.
08.12.2025 10:00
Stačí odpovědět na jednoduchou soutěžní otázku a můžete být mezi výherci!
07.12.2025 19:05
Jednoduché a výborné! Takové jsou pomazánky z vajec. Je tady další recept z naší rubriky S Andreou v kuchyni, který se teď po Velikonocích bude určitě hodit!
Máte doma po Velikonocích hodně vajec? Udělejte si jednoduché pomazánky - vajíčkovou s ředkvičkami nebo vajíčkovou á la losos. Obě jsou výborné!
Vajíčková s ředkvičkami
Na přípravu budete potřebovat:
3 vejce natvrdo
cca 15 ředkviček
1 malá cibule nebo jarní cibulka
pažitka
1PL majonézy
1PL plnotučné hořčice
1 lučina ve staniolu
pepř a sůl

Postup přípravy receptu:
Vejce a ředkvičky nahrubo nastrouháme, přidáme posekanou pažitku a najemno nakrájenou cibuli, přimícháme lučinu, majonézu a hořčici. Osolíme, opepříme a dobře promícháme. Jednoduché, hotovo :-)
Vajíčková á la losos
Na přípravu budete potřebovat:
4 vejce uvařená natvrdo
2PL drcené tresky alla losos
2 kyselé okurky
1/2 malé cibule
kousek másla
2PL majonézy
sůl, pepř
Postup přípravy receptu:
Vejce a okurky nastrouháme na hrubém struhadle, přidáme drcenou tresku, najemno nakrájenou cibuli, změklé máslo, majonézu a vše promícháme. Dochutíme solí a pepřem.
Recept a foto: Andrea Motlíková
Další recepty najdete na blogu V kuchyni vždy otevřeno