03.06.2025 14:36
03.06.2025 12:10
Co si přejí obyvatelé Trojky? Výsledky hlasování v participativním rozpočtu jsou tu
02.06.2025 13:10
Plzeňská teplárenská ukončila topnou sezonu
Co s vejci po Velikonocích? Zkuste jednoduché pomazánky!
Jednoduché a výborné! Takové jsou pomazánky z vajec. Je tady další recept z naší rubriky S Andreou v kuchyni, který se teď po Velikonocích bude určitě hodit!
Máte doma po Velikonocích hodně vajec? Udělejte si jednoduché pomazánky - vajíčkovou s ředkvičkami nebo vajíčkovou á la losos. Obě jsou výborné!
Vajíčková s ředkvičkami
Na přípravu budete potřebovat:
3 vejce natvrdo
cca 15 ředkviček
1 malá cibule nebo jarní cibulka
pažitka
1PL majonézy
1PL plnotučné hořčice
1 lučina ve staniolu
pepř a sůl
Postup přípravy receptu:
Vejce a ředkvičky nahrubo nastrouháme, přidáme posekanou pažitku a najemno nakrájenou cibuli, přimícháme lučinu, majonézu a hořčici. Osolíme, opepříme a dobře promícháme. Jednoduché, hotovo :-)
Vajíčková á la losos
Na přípravu budete potřebovat:
4 vejce uvařená natvrdo
2PL drcené tresky alla losos
2 kyselé okurky
1/2 malé cibule
kousek másla
2PL majonézy
sůl, pepř
Postup přípravy receptu:
Vejce a okurky nastrouháme na hrubém struhadle, přidáme drcenou tresku, najemno nakrájenou cibuli, změklé máslo, majonézu a vše promícháme. Dochutíme solí a pepřem.
Recept a foto: Andrea Motlíková
Další recepty najdete na blogu V kuchyni vždy otevřeno