11.05.2025 21:45
Viktorka podlehla Baníku 1:2
Viktoria Plzeň se v neděli 11. května utkala na domácí půdě s Baníkem Ostrava. Jedinou plzeňskou branku vstřelil Václav Jemelka.
11.05.2025 21:45
Viktoria Plzeň se v neděli 11. května utkala na domácí půdě s Baníkem Ostrava. Jedinou plzeňskou branku vstřelil Václav Jemelka.
11.05.2025 17:37
11.05.2025 15:32
Na sv. Martina by neměla na stole chybět husa. Jak se dělá správně husa vám poradí foodblogerka Andrea Motlíková. Přinášíme recept na pomalu pečenou husu s červeným zelím a brusinkami.
Na přípravu budete potřebovat:
Husu ráno, den před servírováním, osolíme a okmínujeme. Pořádně vmasírujeme do kůže a necháme ji v chladu do večera.
Večer ve 23 hodin rozehřejeme troubu na 90 stupňů Celsia a vložíme do ní přiklopený pekáč s husou, kterou jsme podlili cca 300 ml vody. Husu do pekáče vkládáme prsy nahoru. A celou noc se o husu nemusíme starat. Ráno cca v 8 hodin husu zkontrolujeme, znovu přiklopíme a zvýšíme teplotu na 180 stupňů Celsia. Občas přelijeme výpekem. V 11 hodin odklopíme, zvýšíme teplotu na 220 stupňů Celsia a dopečeme kůžičku dozlatova.
Zelí připravíme následujícím způsobem. Nejprve na másle orestujeme najemno nakrájenou cibuli, pak přisypeme cukr a necháme ho lehce s cibulí zkaramelizovat. Přidáme okapané zelí, podle potřeby trochu dosolíme a přidáme hřebíček. Podlijeme vínem nebo vodou a dusíme doměkka. Nakonec vmícháme 1-2 PL brusinek. Provaříme. Zelé buď můžete zahustit nebo nechat vyvařit tekutinu.
Foto a recept: V kuchyni vždy otevřeno, https://inkitchenopen.blogspot.com / Andrea Motlíková