29.09.2025 13:33
29.09.2025 11:19
Aktuálně z ranní špičky. Křižovatka u Makra je v provozu – FOTKY, VIDEO
V sobotu 27. září ji projeli první řidiči. QAP byl na místě o víkendu a také v pondělí ráno. Jaký byl provoz poprvé v ranní špičce? Podívejte se na FOTKY a VIDEO.
28.09.2025 19:21
Plzeň po nájezdech porazila Karlovy Vary
Rychlý recept s vůní Indie! Bramborové kari s kuřecím masem je lahůdka
Nestíháte v předvánočním shonu vyvařovat? Tak to je bramborové kari s kuřecím masem přesně tip pro vás! Luxusní lahůdka je hotová za chvíli a rozhodně zachutná...

Na přípravu budete potřebovat:
300g kuřecího masa z prsou nebo stehen
300g brambor
2 větší mrkve
1-2 červené papriky
koření: 2PL kari, 1KL římského kmínu, 1KL mletého koriandru, 2KL garam masala
3 stroužky česneku
čerstvý koriandr nebo petrželka
olej
sůl
Postup přípravy receptu:
Maso, brambory, mrkev a papriku pokrájíme na kostky. Nejprve na oleji orestujeme všechno koření. Když se rozvoní, přidáme maso a orestujeme. Osolíme, vhodíme brambory a mrkev, podlijeme vodou nebo vývarem do výšky směsi, přiklopíme a dusíme 15 minut.
Pak přidáme papriku a posekaný česnek a ještě 5 minut provaříme. Dochutíme a při podávání posypeme čerstvým koriandrem nebo může posypat petrželkou.
foto a recept: Andrea Motlíková
Více receptů najdete na blogu V Kuchyni vždy otevřeno nebo v naší rubrice recepty - S Andreou v kuchyni.