31.05.2025 20:06
Na Plzeňsku proběhla jízda historických vozidel
Podívejte se na fotky
31.05.2025 20:06
Podívejte se na fotky
31.05.2025 13:28
31.05.2025 8:40 31.05.2025 11:53
Nevíte, co uvařit? Je tady další recept z rubriky S Andreou v kuchyni. Tentokrát je na řadě jednoduchá, hustá celerová polévka plná brambor, špenátu a křupavých slaninových chipsů. Dobrou chuť!
Polévka je grunt, jak říkávala moje babička a u nás to platí také. O to více v zimním období, kdy se jí nejen k obědu, ale i k večeři. Zkuste si uvařit celerovou polévku se slaninovými chipsy.
Na přípravu budete potřebovat:
1/2 celeru ( cca 250g)
4 větší brambory
dvě hrsti čerstvého špenátu ( kdo má mangold jako já, použije ten, jen je nutné ho o trochu déle povařit )
1 cibule
plátky slaniny
kousek másla ( asi 1PL)
hladká mouka (1,5PL )
špetka drceného kmínu a muškátového oříšku
1,5l vývaru nebo vody
sůl
Postup přípravy receptu:
Cibuli nakrájíme najemno, brambory na kostičky a celer nahrubo nastrouháme. Na másle zesklovatíme cibuli, zasypeme ji hladkou moukou a upražíme cibulovou jíškou. Tu zalijeme studeným vývarem nebo vodou a důkladně rozmícháme. Pak přidáme celer, brambory, okořeníme kmínem a muškátovým oříškem a osolíme.
Na suché pánvi vypražíme plátky slaniny a necháme na papírové utěrce odstát přebytečný tuk.
Ke konci vaření do polévky vhodíme listy špenátu a už jen mírně povaříme, aby zavadnul.
Polévku podáváme s nalámanými kousky křupavé slaniny.
Další recepty najdete na QAP.CZ v rubrice rcepty nebo na blogu Andrey Motlíkové V Kuchyni vždy otevřeno.