31.05.2025 20:06
Na Plzeňsku proběhla jízda historických vozidel
Podívejte se na fotky
31.05.2025 20:06
Podívejte se na fotky
31.05.2025 13:28
31.05.2025 8:40 31.05.2025 11:53
Kombinaci kuřecího masa s kedlubnem a mrkví už mám odzkoušenou. Dneska jsem recept pojala trochu orientálně, přidala jsem madraské curry, římský kmín a ve finále kokosové mléko.
Na přípravu budete potřebovat:
3-4 kuřecí prsa nebo stehenní plátky
3 mrkve
1 větší kedluben
3 stroužky česneku
1 PL madraského curry
cca 1 KL mletého římského kmínu (já mám jeho chuť i vůni ráda, dávám ho dost, ale kdo ho nemusí, může vynechat nebo dát menší množství)
100 ml drůbežího vývaru
100 ml kokosového mléka
2 PL sójové omáčky
čerstvý koriandr (lze místo něj dát i hladkolistou petržel)
sůl
olej
Postup přípravy receptu:
Maso nakrájíme na kostky, mrkev můžete na půlkolečka nebo nudličky a kedluben na kostičky. Na oleji nejprve orestujeme maso, pěkně ze všech stran, pak přisypeme koření, zmírníme teplotu a necháme maso pustit trochu šťávu.
Vhodíme zeleninu, podlijeme cca deckou drůbežího vývaru a sójovou omáčkou a necháme podusit doměkka. Ke konci přidáme najemno posekaný česnek a přilijeme kokosové mléko. Provaříme a zredukujeme na požadovanou konzistenci. Koriandr nebo petrželku posekáme a po odstavení vmícháme. Podáváme s rýží.
Další recepty najdete na facebooku nebo na blogu V kuchyni vždy otevřeno
foto a recept: Andrea Motlíková