11.05.2025 21:45
Viktorka podlehla Baníku 1:2
Viktoria Plzeň se v neděli 11. května utkala na domácí půdě s Baníkem Ostrava. Jedinou plzeňskou branku vstřelil Václav Jemelka.
11.05.2025 21:45
Viktoria Plzeň se v neděli 11. května utkala na domácí půdě s Baníkem Ostrava. Jedinou plzeňskou branku vstřelil Václav Jemelka.
11.05.2025 17:37
11.05.2025 15:32
Nevíte, co budete vařit o víkendu? Co zkusit tento recept z naší rubriky S Andreou v kuchyni. Vše se připravuje na jednom pekáčku. Takže jednoduché a navíc výborné jídlo!
Tak tento recept zařazuji mezi svoje V.I.P. kvůli svojí jednoduchosti i chuti. Opět jídlo z jednoho pekáčku bez zbytečného stání u plotny. Brambory se uvaří spolu s masem, smetanou a sýrem a nakonec vše zapečete pod grilem.
Na přípravu dvou porcí budete potřebovat:
2 kuřecí prsa
2 plátky sušené šunky
sušená rajčata naložená v bylinkovém oleji (cca 4 - 6ks podle velikosti)
pár lístků bazalky
10 malých brambor
pár snítek tymiánu
1 smetana na vaření
tvrdý sýr ( já jsem použila pizza mozzarellu )
okořenit můžete jakýmkoliv kořením vhodným na kuřecí maso ( já jsem použila koření Bruschetta - složení: sušená rajčata, cibule, česnek, bazalka )
sůl
Postup přípravy receptu:
Kuřecí prsa rozřízneme podélně tak, abychom je mohli otevřít jako knihu. Maso osolíme. Dovnitř vložíme sušenou šunku, sušená rajčata a lístky bazalky. Můžeme sepnout jehlou. Okořeníme z obou stran.
Brambory oškrábeme, nakrájíme na čtvrtky, rozložíme do zapékací misky nebo pekáčku a osolíme. Poházíme pár snítkami tymiánu. Na brambory nebo mezi ně položíme kuřecí prsa, vše posypeme nahrubo nastrouhaným sýrem a zalijeme šlehačkou.
Navrch můžeme ještě trochu okořenit a pokapat olejem ze sušených rajčat. Zabalíme do alobalu a vložíme do trouby vyhřáté na 220C. Když jsou brambory měkké, odkryjeme alobal a pod grilem necháme zapéct.
foto a recept: Andrea Motlíková