18.10.2025 10:38 18.10.2025 14:09
17.10.2025 14:12 17.10.2025 14:34
Policejní manévry u pomníku Díky, Ameriko v Plzni. Byl nalezen podezřelý předmět
17.10.2025 13:45
Hledáte smysluplné studium s důrazem na praxi? VOŠ Plzeň je správná volba
S Andreou v kuchyni: Salát z pečené červené řepy a cibule
Červená řepa zažívá i u nás konečně velký boom. Je velice zdravá a můžete ji připravovat na spoustu různých způsobů. Je tady další recept z rubriky S Andreou v kuchyni.
Já mám letos tolik řepy, že už nevím, co s ní. Zavařeno mám 5 kg, což bylo 5 bulev ... jojo, i takové velké letos mám :-D Rozdala už jsem jí taky dost a dneska došlo opět na řepu pečenou, tentokrát s cibulí.
Na přípravu budete potřebovat:
3 řepy velikosti tenisáku
1 stejně velkou cibuli nebo dvě menší
2 - 3 stroužky česneku
3PL oleje
2PL octa balsamico
cca 1PL třtinového cukru
čerstvě mletý pepř a sůl
čerstvý tymián
Na dresink:
1 zakysaná smetana
čerstvý kopr
sůl
Postup přípravy receptu:
Bulvy řepy omyjeme a slupku oškrábeme škrabkou na brambory. Nakrájíme na osminky a cibuli také. Z oleje, octa, cukru, soli, pepře, posekaného očesneku a lístků tymiánu připravíme marinádu, ve které řepu s cibulí obalíme a vsypeme do pekáčku. Přikryjeme alobalem a vložíme do trouby vyhřáté na 200C. Pečeme asi hodinu doměkka.
Na dresink smícháme zakysanou smetanu s posekaným koprem a dochutíme solí.
Salát podáváme teplý i studený přelitý dresinkem.
Více receptů najdete na blogu V kuchyni vždy otevřeno.
foto: Andrea Motlíková