08.12.2025 14:21
Novoroční ohňostroj na plzeňském náměstí nebude. Nahradí ho videomapping
Plzeňané letos přivítají nový rok bez tradičního ohňostroje.
08.12.2025 14:21
Plzeňané letos přivítají nový rok bez tradičního ohňostroje.
08.12.2025 10:00
Stačí odpovědět na jednoduchou soutěžní otázku a můžete být mezi výherci!
07.12.2025 19:05
Červená řepa zažívá i u nás konečně velký boom. Je velice zdravá a můžete ji připravovat na spoustu různých způsobů. Je tady další recept z rubriky S Andreou v kuchyni.
Já mám letos tolik řepy, že už nevím, co s ní. Zavařeno mám 5 kg, což bylo 5 bulev ... jojo, i takové velké letos mám :-D Rozdala už jsem jí taky dost a dneska došlo opět na řepu pečenou, tentokrát s cibulí.
Na přípravu budete potřebovat:
3 řepy velikosti tenisáku
1 stejně velkou cibuli nebo dvě menší
2 - 3 stroužky česneku
3PL oleje
2PL octa balsamico
cca 1PL třtinového cukru
čerstvě mletý pepř a sůl
čerstvý tymián
Na dresink:
1 zakysaná smetana
čerstvý kopr
sůl

Postup přípravy receptu:
Bulvy řepy omyjeme a slupku oškrábeme škrabkou na brambory. Nakrájíme na osminky a cibuli také. Z oleje, octa, cukru, soli, pepře, posekaného očesneku a lístků tymiánu připravíme marinádu, ve které řepu s cibulí obalíme a vsypeme do pekáčku. Přikryjeme alobalem a vložíme do trouby vyhřáté na 200C. Pečeme asi hodinu doměkka.
Na dresink smícháme zakysanou smetanu s posekaným koprem a dochutíme solí.
Salát podáváme teplý i studený přelitý dresinkem.
Více receptů najdete na blogu V kuchyni vždy otevřeno.
foto: Andrea Motlíková