S Andreou v kuchyni: Uzená polévka s kroupami

28.02.2016 7:52

Když se vaří uzené, bývá velmi často na stole tato polévka z jeho vývaru. Kdo by v chladném počasí odolal horké polévce vonící po česneku a majoránce z uzeného vývaru plného krup a brambor.

img_7514-1-bl
img_7514-1-blimg_7507-brimg_7514-1-bl

Na přípravu budete potřebovat:

1,5l vývaru z uzeného
kousek vařeného uzeného masa
3 hrsti krup
1 mrkev
4 brambory
6 kuliček pepře
3 kuličky nového koření
4 stroužky česneku
majoránka
popř. sůl

ANDREA V KUCHYNI
Postup přípravy receptu:

Do vývaru dáme vařit na kostičky nakrájenou mrkev, na kostky brambory a koření. Pokud není vývar dostatečně slaný, podle chuti přisolíme. Když je zelenina měkká, přidáme prolisovaný česnek a rozemnutou majoránku, pokrájené maso a ještě 5 minut provaříme. Kroupy vaříme zvlášť v neosolené vodě doměkka, propláchneme je a vložíme do polévky.

 

foto: Andrea Motlíková

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Čištění klima