14.07.2025 17:37
14.07.2025 13:08
Barevné kroje, tanec i tradice. Klatovy žily folklorem – FOTKY
14.07.2025 8:46
Plzeň zaplavily Corvetty. Podívejte se na FOTKY z mezinárodního srazu
Silvestrovská mňamka: Zelní šneci s uzeným masem (31.12.2016 11:47:00)
Nevíte, co ještě připravit na silvestrovské pohoštění? Chlebíčků a jednohubek už máte dost? Zkuste jednoduché zelné šneky, hotové jsou raz dva...

Ingredience:
1x listové těsto
200 g uzeného na plátky (cikánky apod.)
Cca 100 g bílého kysaného zelí
Trošku strouhaného sýra (může být i brynza nebo balkánský sýr)
Cca 2 střední cibule
1x vejce
Kmín (nejlépe mletý)
Postup:
Rozložené listové těsto posypeme kmínem, poklademe uzené nakrájené na plátky, posypeme lehce nastrouhaným sýrem, poklademe nakrájené zelí.
V pánvičce si usmažíme cibulku dozlatova (ne úplně dohněda, při pečení se vykukující kousky ještě dopečou). Cibulku poklademe na zelí na těstě.
Vše ještě lehce posolíme, zamotáme do šálu a krájíme šneky o šířce cca 1 cm. Šneky potřeme rozšlehaným vajíčkem. Na plechu na pečícím papíru pečeme v troubě (horkovzdušná trouba 200°, na horní dolní ohřev stačí péct zhruba 10 minut).
FOTO: QAP.CZ