Plzeňský kraj čeká kulturou nabitý víkend!

11.08.2022 12:49

O víkendu 13. až 14. srpna čeká Plzeňský kraj mnoho kulturních akcí. Chodské slavnosti, maškarní pro děti, pouť a mnoho dalšího! Přinášíme přehled včetně programu letních kin!

BĚH pro naději Klatovy_QAP (50)

Strašické posvícení

O víkendu 13. až 14. srpna se bude ve Strašicích konat tradiční posvícení. Na návštěvníky čeká bohatý program. V sobotu na Koupáku vystoupí například Culinka, Sifon a budou zde připravené i dílny pro děti a skluzavka. V neděli na děti čeká houbičková válka! V kostele sv. Vavřince bude v 11 Poutní mše svatá a od 14 hodin Koncert duchovní hudby.

Pyžamový (lívancový) běh v Touškově

„4. díl LÍVANCOVÉHO běhu, který bude SPECIÁLNÍ, proběhne klasicky jako běžný běh, s časomírou, ale doporučený outfit/drescode je pyžamo Dorazte v originálním pyžamu či převleku (děti, holky, kluci, dámy i pánové). V každé kategorii zvolíme nejlepší pyžamo/převlek a odměníme,“ zvou na akci organizátoři. Běh startuje v neděli 14. srpna v 9:30 hodin v Městě Touškově u rybníka. Registrace předem nutná.

Inspiral Garden 2022 v Plzni

Plzeňská oáza kultury v centru města – Šafaříkovy sady, Smetanovy sady, Proluka. Informovali jsme zde.

Kladrubská pouť 2022

O víkendu 13. a 14. srpna je připraven na náměstí v Kladrubech bohatý program. Hudební vystoupení nejrůznějších žánrů v podání kapel jako Support Lesbiens, LUCIE Revival, Brutus nebo třeba keltská folk-punková partička Cheers! „Pro velký úspěch uspořádáme soutěž O nejlepší kladrubskou buchtu. Další klání proběhne v pivních a dřevorubeckých dovednostech. Takže o adrenalin a zábavu nebude nouze. Na své přijdou i děti. Mimo kolotočů pro ně bude celý víkend fungovat dětská zóna se soutěžními stanovišti, tvořivá dílna, zóna s trampolínkami,“ zvou organizátoři akce. Vstup zdarma.

Den židovských památek v Plzni

Stará synagoga se připojila ke dni židovský památek. V synagoze naleznete výstavu Václava Němce – Zápisník. Akce se koná v neděli 14. srpna od 10 do 17 hodin. Na ženských galeriích je umístěna stálá expozice zabývající se židovskými zvyky a tradicemi, životním cyklem, historií Židů v Plzni. Vstup zdarma.

BAROKNÍ DEN NA ZÁMKU V MANĚTÍNĚ V DUCHU LOVU, MYSLIVOSTI A LESNICTVÍ

Zámek Manětín zve na Barokní den, letos s tematikou lovu, myslivosti a lesnictví. Připraven je bohatý program v zahradě a parku v sobotu 13. srpna od 13 hodin. Těšit se můžete na ukázku loveckých zbraní, povídání o myslivosti, práci s koněm v lese a mnoho dalšího. Vstupné 160 Kč, děti zdarma.

Pilsenman - 20. ročník

Letos se uskuteční již 20. ročník Pilsenmana. Závodit se bude v sobotu 13. srpna. Podrobnosti naleznete zde.

Dětský maškarní karneval v Čižicích

Tradiční Dětský maškarní karneval se bude konat na parketu u klubovny v Čižicích. Všechny děti v maskách budou odměněny. K tanci a poslechu hraje skupina Asfalt. Vstupné dobrovolné. Akce se bude konat v neděli 14. srpna od 15 hodin.

Chodské slavnosti v Domažlicích

Letošní již 68. ročník tradičních oslav v Domažlicích se blíží! O víkendu 12. až 14. srpna se na jihozápad Čech sjedou milovníci hudby, tanců, tradic a folkloru. Více jsme psali zde.

Vačkářovo hudební léto ve Zbirohu

Promenádní koncerty na proluce Masarykova náměstí. V sobotu 13. srpna vystoupí Myslivecká kapela Atlas. Začátek od 09:30, délka 120 minut, vstup 20 korun.

Napoleonský den v Křimicích a v Plzni

Vůbec poprvé zavítají Napoleonské slavnosti do Plzně 12. srpna a do Křimic 13. srpna. Na náměstí Republiky v Plzni dorazí v pátek 12. srpna rakouský generál, kterého bude představovat oblíbený herec Václav Vydra. V sobotu 13. srpna se program přesune do Křimic. Těšit se můžete na jezdecké soutěže, bitvu v zámeckém parku a mnoho dalšího! O akci jsme informovali zde.

Víkend otevřených podzemních štol II. v Chotěšovském klášteře

Mimořádné prohlídky odvodňovacího kanalizačního systému chotěšovského kláštera proběhnou v sobotu 13. srpna od 10 hodin. Vstup 250 korun.

LETNÍ KINA:

Letní kino Hrádek

V sobotu 13. srpna promítání od 21 hodin film Poslední závod. Vstup 80 - 130 korun.

Šťáhlavy letní kino Kozel zámek

V sobotu 13. srpna od 21 hodin film Hádkovi. Vstup 145 korun.

Letní kino na Náplavce v Plzni

V sobotu 13. srpna od 21 hodin film Shoky & Morthy: Poslední velká akce. Vstup zdarma.

Letní kino Koterov

V sobotu 13. srpna od 21 hodin film Prezidentka. Vstup 60 korun.

V neděli 14. srpna od 21 hodin film Deníček moderního fotra. Vstup 60 korun.

 

foto ilustrační QAP

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24