Antioxidanty možná nejsou zas až tak prospěšné. Prý nám některé z nich i škodí!

12.03.2010 12:35

S ničím se to nemá přehánět. Pořekadlo, které platí i v tomto případě. Velké množství antioxidantů nám totiž může uškodit. Narušit se totiž může rovnováha antioxidantů a prooxidantů v těle a to způsobí větší či menší prolémy...

Potraviny, obsahující antioxidanty jako česnek, borůvky nebo rajčata nám prý pomohou proti stárnutí, krevnímu tlaku nebo detoxikaci organismu. Opak je ale možná pravdou. Podle studie prý může vysoký obsah antioxidantů v potravě narušit rovnováhu živin v těle. To může například u starších lidí omezit příjem kyslíku v krvi a tím i špatné zásobení svalů okysličenou krví. S anioxidanty byste to tudíš neměli přehánět. Musí se totiž dodržet rovnováha antioxidantů a prooxidantů v těle.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT