15.10.2025 10:10
15.10.2025 9:34
Spuštění online pohotovosti v kraji se odkládá. Jeden z uchazečů napadl výběrové řízení
14.10.2025 12:48
Policie pátrá po sedmnáctileté dívce. Neviděli jste ji?
Čokoláda jako prevence infarktu
Možná jste se do této chvíle na čokoládu jen dívali a hlavou se vám honila myšlenka o Vaší váze. My ale pro Vás máme skvělou zprávu. Kvalitní čokoláda Vám totiž sníží riziko infarktu a mrtvice o celých 40%.
Máme pro Vás skvělou zprávu. Čokoláda totiž není jen něco, co Vám zvedne kila nahoru, ale také něco, co Vám sníží riziko infarktu a mrtvice o celých 40%. Pokud totiž konzumujete kvalitní čokoládu pravidelně v malém množství, látka zvaná flavanol, kterou obsahují kakaové boby a která produkuje oxid dusnatý, Vám dokáže zlepšit funkci cév. Nejlepší čokoláda je k těmto účelům hořká s vysokým obsahem kakaa. V levné čokoládě je totiž hodně nenasycených tuků, které kondici srdce tak akorát zhoršují.