Čokoláda jako prevence infarktu

02.04.2010 13:16

Možná jste se do této chvíle na čokoládu jen dívali a hlavou se vám honila myšlenka o Vaší váze. My ale pro Vás máme skvělou zprávu. Kvalitní čokoláda Vám totiž sníží riziko infarktu a mrtvice o celých 40%.

Máme pro Vás skvělou zprávu. Čokoláda totiž není jen něco, co Vám zvedne kila nahoru, ale také něco, co Vám sníží riziko infarktu a mrtvice o celých 40%. Pokud totiž konzumujete kvalitní čokoládu pravidelně v malém množství, látka zvaná flavanol, kterou obsahují kakaové boby a která produkuje oxid dusnatý, Vám dokáže zlepšit funkci cév. Nejlepší čokoláda je k těmto účelům hořká s vysokým obsahem kakaa. V levné čokoládě je totiž hodně nenasycených tuků, které kondici srdce tak akorát zhoršují.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT