26.12.2025 8:32
25.12.2025 18:59
Vánoční tramvaj jezdí i mezi svátky. Plzeňská „Vánočka“ navíc bojuje v anketě
25.12.2025 13:52
Tragédie v obci u Úněšova: mladík se vážně zranil a zemřel
Jablka pro zdraví
Jablko patří beze sporu k nejzdravějším druhům ovoce. Snězte jedno denně a utužíte si zdraví. Je dobré na dásně, na trávení, na kašel, ale také jako skvělá dietní svačinka.
Jablka zásobují tělo energií. Obsahují totiž nejen nenasycené tuky, vitamíny a minerály, ale poslouží také jako skvělá zdravá svačinka. Spolehlivě uhasí díky obsaženým kyselinám žízeň a zároveň zasytí a dodá energii. A nejlepší na tom je, že neobsahují téměř žádný tuk. Všechny své vitamíny skrývá jablko právě ve slupce, proto by se nemělo loupat. Protože jsou jablka bohatá na vlákninu, mají blahodárný účinek na Váš metabolismus. Jablečný ocet napomáhá k redukci tělesného tuku, čerstvé jablko působí proti kašli a bolestem hrudníku, je blahodárné pro dásně, jablečný ocet zase pomáhá odstraňovat akné.
A na závěr recept na zdravou svačinku k televizi - sušená jablka
Zdravé a méně kalorické občerstvení si můžete připravit v podobě kousků jablek. Odstraňte jadérka a nakrájejte jablko na malá kolečka. Ta poté můžete vysušit různými způsoby například v troubě při 50 stupních Celsia.