QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Jak na kocovinu? (01.01.2011 09:45:00)

01.01.2011 9:45

Silvestrovské oslavy se někdy vymknou kontrole a druhý den pak následuje kocovina. Jak ji zvládnout a co je dobré na její tlumení?

Málokdo nezná pocit po silvestrovské párty, která se vymkla kontrole. A bolení hlavy či nevolnost, žízeň a zvarcení je tady. Kocovina, co na ni zabírá zjišťoval QAP.
Co je kocovina?
Kocovina jsou vlastně vedlejší účinky konzumace alkoholu a chemické reakce organismu na jeho odbourávání. Tělo při tom využívá velké množství vody, minerálů a vitamínů, především vitamínu C.
Jak na ni?
Babských rad a receptů je opravdu mnoho. Podle lékařů je ale nejjistější, pokud se neovládnete a kocovina přijde, dostatek tekutin a spánku. Vylepšit to můžete šumivým vitaminem C, silným masovým vývarem, černou kávou (pozor, ta ale dehydruje!), vodou s cukrem a také kyselými utopenci či zavináči. Ti totiž vyrovnají překyselení v žaludku. Odvar z heřmánku nebo máty zklidní žaludek a zmírní bolest hlavy. Také pomáhá zelený čaj.
Neověřeným receptem je směs syrového vajíčka s octem a solí doplněná ostrým kečupem. Kdo by to ale dokázal po večírku pozřít, že?
Novým objevem je chřest. Ten totiž je bohatý na aminokyseliny a minerály, které stimulují funkci klíčových enzymů odbourávajících alkohol po přehnaném pití. Chrání také jaterní bunky před toxickými účinky alkoholu.
Tak úspěšnou léčbu kocoviny přeje QAP!

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Čištění klima