Zelený čaj nejen jako prevence rakoviny

08.03.2010 13:36

Zelený čaj se v posledních letech stal mnohem oblíbenějším než čaj černý. A není divu. Má prý 7x silnější antioxidační účinky a pomáhá jako prevence proti rakovině.

Zelený čaj se vyznačuje jemnou chutí a oproti černému čaji má silnější povzbuzující účinky, mnohem méně kofeinu a taninu. Zelený čaj by se měl pít neslazený a také bez mléka, to totiž podstatně snižuje jeho léčivé účinky. Jeho antioxidační účinky jsou 7x silnější než u čaje černého.
Zelený čaj v první řadě obsahuje látky, které brání vzniku zubního kazu, zpomaluje růst streptococcových bakterií, snižuje hladinu cholesterolu v krvi, chrání organismus před zhoubnými nádory, přispívá ke snížení tělesné váhy, posiluje krevní stěny a má protialergické účinky.
Podle výzkumů má prý vliv na prevenci rakoviny jícnu, žaludku, prsu, slinivky, střev a prostaty, dokonce i kožních nádorů.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT