QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Inspektoři vyrazili do terénu! Uzavřeli sklep restaurace - FOTKY

11.01.2016 10:07

Inspektoři Státní zemědělské a potravinářské inspekce byli opět na kontrolách v regionu. Tentokrát došlo na restauraci v Červeném Poříčí.

FOTO_SZPI (1)
FOTO_SZPI (1)FOTO_SZPI (2)FOTO_SZPI (3)FOTO_SZPI (4)

Inspektoři Státní zemědělské a potravinářské inspekce v Plzeňském kraji museli znovu po delším čase vydat rozhodnutí o uzavření v jedné z restauracích v regionu. Tentokrát neprošel kontrolou spolkový dům "Česká koruna" v Červeném Poříčí u Švihova na Klatovsku. naštěstí se jednalo jen o část objektu. Konkrétně šlo o sklep.

Kontroly SZPI jsou poměrně pravidelné a inspektoři se zaměřují v restauracích nejen přímo na kuchyně nebo části objektu, které zákazník vidí na první pohled. Kontrolami prochází i skladovací prostory včetně sklepů. A právě sklep v restauraci "Česká koruna" kontrolou neprošel. Inspektorům se nelíbily nečistoty, poškození stěn i stropu a v mezích norem nebyly ani prostory pro skladování potravin. Sklep restaurace tak nechali uzavřít.

"Při zjištění nepřijatelných hygienických podmínek v potravinářském provozu inspekce na místě uloží zákaz užívání prostor. Zároveň provozovateli prostřednictvím uloženého opatření nařídí, aby zjištěná pochybení napravil. Pokud provozovatel opatření splní, SZPI při opakované kontrole zákaz užívání prostor uvolní. V případě závažných porušení předpisů v oblasti hygieny inspekce s kontrolovanou osobou zahajuje správní řízení o uložení sankce," popisuje inspekce praxi při zjištění nedostatků.

Za poslední měsíce jde ale o první podobný případ. Naposledy vydala inspekce v regionu zákaz na podzim loňského roku.

FOTO: SZPI

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24