13.12.2024 13:24
13.12.2024 9:22
Bazén v nové nafukovací hale na Slovanech se otevírá veřejnosti - FOTKY
12.12.2024 21:30
Viktorka doma prohrála s Manchesterem United 1:2
Křehké vánoční cukroví "na poslední chvíli"
Nestihli jste napéct vánoční cukroví nebo byste svoji nabídku ještě chtěli rozšířit? Máme pro vás tip na cukroví, které se nemusí nechat uležet.
Štědrý den už sice klepe na dveře, přesto si ještě můžete rozšířit své zásoby cukroví. Máme pro vás tip na křehké vánoční cukroví, které nemusíte nechávat několik dnů uležet v chladu. Dá se jíst v podstatě hned.
Ingredience
- 350 g hladké mouky
- 100g moučkového cukru
- 280g Hery
- 3 žloutky
- Šťáva a kůra z citronu
- ½ prášku do pečiva
Postup:
Mouku smícháme s cukrem a práškem do pečiva. Přidáme Heru, žloutky a šťávu i kůru z citronu. Vypracujeme těsto a necháme cca 2 hodiny uležet.
Pečeme malá kolečka (horkovzdušná trouba 150° dolní i horní ohřev do 10 min, někdy i méně, hlavně nesmí být dožluta, ale bíle světlá), která budeme následně slepovat. Těsto je neutrální, takže zdobení a slepování se meze nekladou. Variantou je místo krému použít Nutellu nebo marmeládu. Kolečka s čokoládou poléváme čokoládou a sypeme mletými oříšky, s marmeládou je dobré polévat bílou čokoládou a sypat kokosem (viz foto).
Cukroví není nutné nechat změknout, dá se jíst prakticky hned.
FOTO: QAP.CZ