Vrátí se na Šumavu zima? Začátek března udělá radost lyžařům

28.02.2016 9:06

Na Šumavě se sice lyžuje, podmínky nejsou ale zcela ideální. Situaci by mohl vylepšit nový sníh. Podle meteorologů a nejnovější předpovědi by mělo na horách začít sněžit.

FOTO_Pavel Němeček (23)

Dočkají se lyžaři a provozovatelé sjezdovek konečně nového sněhu? Začátek týdne má být ještě deštivý, první březnový den už má ale přinést na Šumavu sněžení. A sněžit by mělo až do konce týdne. ČHMÚ dokonce vydal varování před silným sněžením. To se týká i Plzeňského kraje, a to od 29.2. 12:00 do 1.3.12:00.

Od úterý 1. března má podle nejnovější předpovědi na Šumavě začít sněžit. Dopoledne a večer vydatněji. Teploty se budou držet na nule.

Lehce sněžit bude i ve středu. Ve čtvrtek a v pátek by mělo být sněžení opět vydatnější. Pokud předpovědi meteorologů vyjdou, bude tedy příští víkend pro lyžaře po dlouhé době ideální. Sněžit by mělo ještě po celý první březnový víkend.

Od pondělí 7. března budou sněžení na Šumavě provázet znovu dešťové přeháňky. Pokud si chcete tedy ještě užít lyžovačku, naplánujte si pro lyžování první březnové dny.

foto: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24