Uzeniny a další dobroty voněly Mlýnskou strouhou

06.10.2012 12:45

První říjnové Plzeňské farmářské trhy provoněly v sobotu 6. října Mlýnskou strouhu vůní uzenin a masa. Klobásy a jaternice šly na dračku, prohlédněte si fotografie.

IMG_0023
IMG_0002IMG_0003IMG_0004IMG_0005IMG_0006IMG_0007IMG_0008IMG_0009IMG_0010IMG_0011IMG_0012IMG_0013IMG_0014IMG_0015IMG_0016IMG_0017IMG_0018IMG_0019IMG_0020IMG_0021IMG_0022IMG_0023IMG_0024IMG_0025IMG_0026IMG_0029IMG_0030IMG_0032IMG_0033IMG_0034IMG_0037

Klobásy, jelita a jaternice, to vše a mnoho dalších masových i bezmasých dobrot zavonělo v sobotu 6. října dopoledne v Mlýnské strouze na nádvoří hotelu Gondola.

Zde probíhaly první říjnové farmářské trhy, tentokrát speciálně zaměřené na maso a uzeniny. To bylo cítit na každém rohu.

"To není jako když koupíte klobásu v supermarketu, tam je všechno ostatní, jen ne maso. Tady to je jiná," usmíval se pan Václav s paní Věrou, kteří si z trhu odnášeli tašku plnou uzenin, převážně jaternic.

Jaké dobroty byly na trzích k dostání? Z těch nejžádanějších to byl například hovězí salám z Angus farm, zvěřinové klobásy, které přivezla ZEFA Volary, sušená šunka a šunkový salám od pana Šnebergera ze Železné Rudy, zabijačkové lahůdky od pana Matějky z Letin nebo tlačenka v bachoru od Terešovských uzenin.

Vedle uzenin se prodávalo také maso, od ryb přes vepřové až po drůbež.

Zanedbány ale nebyly ani další dobroty a sortiment.

"Já nejsem moc masová, voní to tu sice pěkně, ale zůstanu u pečiva a dám si tradičně kávu a nějakou dobrotu u Anděla," prozradila paní Milada z Plzně, která přišla na trhy s dcerou Natálií.

Na trzích jste také mohli najít dekorace a věnce ze sušených květin. "Mají to pěkné, že," pochvalovala vyrobené věnce paní Libuše z Plzně, která si sama jeden domů odnášela.

Na další trhy se mohou Plzeňané těšit 20. října. Do konce letošního roku proběhnou trhy v Mlýnské strouze celkem ještě pětkrát (20. 10., 3. 11., 17. 11., 1. 12., 15. 12.).

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT