QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Plzeňský kraj podpoří domácí hospicovou péči, žadatelům poskytne dotace

24.05.2022 14:38

Rada schválila vyhlášení dotačního programu Podpora domácí hospicové péče v Plzeňském kraji 2022, na který je v krajském rozpočtu alokována částka  2,1 mil. korun.

Ruka_Pixabay

Program je vyhlašován šestým rokem a jeho cílem je zvýšení dostupnosti domácí hospicové péče na celém území Plzeňského kraje. Žádosti bude možné podávat v období od 27. června do 8. července tohoto roku přes aplikaci eDotace. „Chceme podpořit ty, kteří poskytují domácí hospicovou péči nevyléčitelně nemocným pacientům v terminálním stádiu života tak, aby mohli dožít ve vlastním sociálním prostředí. Poskytnutí důstojné péče v takovém případě považujeme za zásadní,“ uvedl náměstek hejtmana pro oblast zdravotnictví Pavel Hais.

Služba je nepřetržitá a je zajištěna její odbornost. Součástí hospicové služby je také psychosociální a duchovní podpora rodině pacienta a následně péče o zemřelého pacienta a jeho rodinu.

V roce 2021 byla částka na podporu hospicové péče v domácím prostředí téměř 1,5 mil. Kč, v roce 2020 to bylo 1,7 mil. Kč, v roce 2019 to pak bylo 1,33 mil. Kč.

Foto: Pixabay

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24