QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Sněžení a vítr! Do regionu se na čas zase vrátila zima - FOTKY

17.03.2018 11:39

Po minulém víkendu, který byl ve znamení jarního počasí, se do regionu znovu vrátila zima. Sněžit bude i v dalších dnech, nicméně příští týden už přinese oteplení.

DSC03638
DSC03638bacDSC03636DSC03637DSC03635

Minulý víkend byl v Plzeňském kraji ve znamení dokonce i teplotních rekordů. O týden později to vypadá jinak. V sobotu se region opět probudil do zasněženého rána. K tomu může dělat problémy i silnější nárazový vítr.

Sněžení postupně zasáhlo celý region. Situace na silnicích nicméně nijak dramatická nebyla a nemuselo se řešit ani větší množství nehod. Silnice v Plzeňském kraji jsou i dál sjízdné s opatrností. Většinou jsou po chemickém posypu, někde se může objevovat rozježděný sníh. 

c

V sobotu večer by mohlo být místy sněžení ještě i trvalejší a se sněhovými srážkami bychom měli místy počítat také během neděle. Bude zataženo až oblačno a k tomu se přidají teploty mezi -4 až -1 stupněm. Dál by nás měl provázet také vítr o rychlosti až 70 kilometrů v hodině. 

I v pondělí bude většinou oblačno a ojediněle se bude ještě objevovat slabé sněžení. Nejnižší noční teploty klesnou mezi -6 až -9 stupňů, nejvyšší denní se dostanou mezi -3 stupně až 0. Podle aktuálních výhledů by se ale ve druhé polovině příštího týdne už mělo opět oteplovat. Teploty se postupně dostanou až na 10 stupňů.

FOTO: QAP.CZ, čtenářka QAP.CZ

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24