Apetit festival představí světovou hvězdu mezi kuchaři

07.05.2013 11:02

Svátek dobrého jídla a pití v Plzni vstupuje do další sezony. Skuteční gurmání si Apetit festival užijí se vším všudy a uvidí i kuchařské eso v akci!

a1

Gastronomický festival, který potěší všechny milovníky dobrého jídola a pití se v Plzni odehraje už potřetí. Také letos dorazí špička mezi českými kuchaři a nejznámější kritici „blafů“, které si necháváme servírovat na talíře.

Apetit festival si v Plzni již získal řadu skalních fanoušků a o diváky není nikdy nouze. V letošním roce se do Plzně osobnost skutečně světové kvality mezi kuchaři. Oldřich Sahajdák, držitel michelinské hvězdy, která je nejprestižnějším oceněním pro šéfkuchaře i restaurace, ve kterých působí.

Návštěvníci se můžou těšit jistě i na ostrá slova Romana Vaňka. Ten si v poslední době získal řady příznivců hlavně díky pořadu Peklo na talíři. Sám je ale zároveň zakladatelem Pražského kulinářského institutu.
A myslí si právě on, že už se česká gastronomie o něco zlepšila? „Gastronomie se v České republice začíná brát vážně, lidé se začínají erudovaně ptát na původ jídla. To dříve nebývalo. Lidé se více shánějí po dobrých surovinách. Všímáme si, co kupujeme, chceme alespoň něco o jídle vědět."
Co konkrétně na Apetit festivalu Roman Vaněk uvaří zatím porzradti nechce. Naopak Oldřich Sahajdák už má jasno.
„Bude to například hovězí tatarák, šumavský chléb, pečený celer v chlebovém těstě, čerstvý tvaroh, drůbeží srdíčka, lesní houby, česnekovou pěnu, třeboňského kapra a mnoho dalšího," prozradil držitel michelinské hvězdy.

Apetit festival se koná během nadcházejícího víkendu za OC Plaza.

FOTO: Ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT