QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Chvojkovy lomy mají "lípu" lásky! Zámky se začínají množit - FOTKY

09.06.2017 15:38

Plastika ve tvaru lípy se špičkou v podobě srdce je nově k vidění ve Chvojkových lomech na Slovanech v Plzni. Sloužit bude pro zámky lásky. Plastiky by se mohly objevit i jinde.

foto-qap-cz (27)
foto-qap-cz (27)foto-qap-cz (1)foto-qap-cz (2)foto-qap-cz (3)foto-qap-cz (4)foto-qap-cz (5)foto-qap-cz (7)foto-qap-cz (6)foto-qap-cz (8)foto-qap-cz (9)foto-qap-cz (11)foto-qap-cz (12)foto-qap-cz (16)foto-qap-cz (14)foto-qap-cz (17)foto-qap-cz (21)foto-qap-cz (20)foto-qap-cz (24)foto-qap-cz (23)

Chvojkovy lomy na Slovanech nabízí od pátku další novinku. A sice plastiku ve tvaru lípy, na kterou mohou zamilovaní upevňovat zámky lásky nebo-li takzvané Love Locks.

"S nápadem výroby plastiky mne osovil pan Mudra, který má v Božkově kovářskou dílnu. Chvojkovy lomy byl nápad můj a konkrétní místo upřesnil pan Mgr. Karel Syka, autor vlastního návrhu. Celkové náklady na výrobu, instalaci včetně autorských práv dělají 55 tisíc," říká senátor a starosta druhého plzeňského obvodu Lumír Aaschenbrenner.

"Návrh je podle pořekadla ´láska nerezaví´ koncipován tak, aby na kovovém rezavém podkladu zasvítily barevné nerezavějící zámky lásky, nejen jako symbol lásky dvou jedinců, ale aby se celek vázal i k místu, ke kterému mají lidé vztah. Mistu, kde žijí, kde se scházejí. Místu, které mají tádi. Proto má plastika tvarosloví loga Slovan," přiblížil výtvarník Karel Syka.

Jen co se plastika v parku objevila, začínají přibývat i první zámky. V sobotu se navíc v lomech odehraje Love Festival a je tedy dost možné, že už po víkendu bude "lípa lásky" obtěžkaná řadou zámků.

Plastiky pro zámky lásky by se mohly objevit i na jiných místech druhého obvodu...

V budoucnu by mohly obdobné plastiky přibýt i na dalších místech. "Uvidíme, jaký to bude mít ohlas. Plastiky by se ale mohly objevit například na Božkovském ostrově nebo ve Škoda sport parku s tím, že by měly i adekvátní podoby k daným místům," potvrdil Lumír Aschenbrenner.

foto-qap-cz (3)

FOTO: QAP.CZ

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24