QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Meteorologové hlásí ochlazení. Teplárna spustila topnou sezónu

19.09.2022 17:34

Spuštění topné sezóny má vždy jasná pravidla. Topná sezóna začíná ve chvíli, jakmile tři dny po sobě klesnou průměrné denní teploty pod 13 stupňů Celsia.

radiator-250558_1920

Teplárna je už od začátku školního roku připravena zajistit dodávku tepla do Vašich objektů pro dosažení optimální tepelné pohody a to v případech zhoršení počasí. Otopné období začíná 1. září a končí 31. května následujícího roku.

Dodávka tepelné energie se zahájí v otopném období, když průměrná denní teplota venkovního vzduchu v příslušném místě nebo lokalitě poklesne pod +13 °C ve 2 dnech po sobě následujících a podle vývoje počasí nelze očekávat zvýšení této teploty nad + 13 °C pro následující den.

Přes léto technici tradičně prohlédli a opravili zařízení kotelen, horkovodních rozvodů a předávacích stanic tak, aby vše opět bezchybně fungovalo až do května příštího roku.

Od čtvrtka 15. září, s ohledem na předpověď chladného počasí pro následující dny, Plzeňská teplárenská, a.s. zahájila postupné temperování objektů napojených na soustavu centrálního zásobování teplem v Plzni. Během 15. září byly zprovozněny všechny dálkově ovládané stanice, místně ovládané stanice pak již také fungují.

Foto: Pixabay

 

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24