Od začátku dubna dojde k omezení provozu na hlavní komunikaci v Losiné

29.03.2022 14:59

Od 1. dubna do konce června dojde na území obce Losiná k částečnému omezení provozu na hlavní komunikaci. Na místě probíhá výstavba nové okružní křižovatky.

Stavební kužel_Pixabay

Na hlavní trase mezi Pískem a Plzní probíhá v obci Losiná výstavba nové okružní křižovatky. Jedná se o přestavbu dopravně nevyhovující stykové křižovatky silnice I/20 se silnicí III/18047 a polní cesty.

„Cílem stavby okružní křižovatky je zklidnění dopravy a zvýšení bezpečnosti na vjezdu do obce ve směru od Plzně. Výsledná podoba okružní křižovatky počítá se založením budoucích větví mimoúrovňové křižovatky Losiná, která bude součástí plánovaného obchvatu obce,“ sdělil mluvčí Ředitelství silnic a dálnic ČR Adam Koloušek.

Vzhledem ke stavebním úpravám vozovky bude od začátku dubna až do konce června nutné částečně omezit provoz na komunikaci I/20 v místě křižovatky I/20 a II/18047. Vozidla budou po dobu částečné uzavírky jezdit jedním jízdním pruhem kyvadlově. „Vzhledem k tomu, že prstenec nové křižovatky zasahuje do stávající silnice, bude i v následujících v etapách stavby nutné provoz na silnici I/20 poté i nadále omezovat,“ dodává Adam Koloušek.

Samotnou stavbu provádí pro Ředitelství silnic a dálnic společenství firem Metrostav a.s. a BES s.r.o., které vyhrálo ve výběrovém řízení na realizaci stavby s cenou ve výši 29,3 milionu korun bez DPH. Úplné dokončení stavby je plánované na listopad letošního roku.

 

foto: Pixabay

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24