QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Techmania a ZOO našly tisící mobil

07.12.2011 7:32

V rámci projektu Mobily pro gorily sbírala plzeňská ZOO a Techmania staré mobilní telefony. A právě jubilejního tisícího mobilu se projekt dočkal.

Jitka Zemanová_1000. mobil_Nokia 3310

Jubilejní už tisící mobil dostaly v rámci projektu Mobily pro gorily plzeňská ZOO a Techmania. Starý mobil přinesla učitelka 34. ZŠ v Plzni Jitka Zemanová.

Na projektu, který sbírá vysloužilé mobilní telefony se kromě Techmanie a ZOO podílí také firma REMA. Tisící telefon dorazil do science centra a přinesla ho učitelka z prvního stupně 34.ZŠ. "Dárci tisícího telefonu náleží symbolická odměna za všechny, kteří projekt na záchranu goril východních podpořili," komentuje marketingová vedoucí Techmanie Kateřina Chábová. Symbolická výherkyně obdrží například roční vstupenky do Techmanie, originální plyšovou gorilu, populárně vzdělávací knihy a celou řadu dalších cen.

Podíl odevzdaných mobilů byl zhruba 7:3 ve prospěch ZOO. Techmania a Zoologická a botanická zahrada města Plzně chtějí v úspěšném projektu pokračovat i v nadcházejícím roce.

Projekt "Mobily pro gorily" již tradičně přispívá k ochraně gorily horské. Právě životní prostor tohoto ohroženého živočišného druhu se zmenšuje v souvislosti se vzrůstající potřebou po těžbě rud, potřebných pro fungování mobilních telefonů.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24