Nevíte, co uvařit? Zkuste krkovici na houbách a česneku

16.01.2016 17:06

Je tady další recept z rubriky S Andreou v kuchyni. Jestli si nevíte rady s nedělním obědem, zkuste krkovici na houbách a česneku. Příprava je jednoduchá a oběd bude výtečný!
 

img_7354-br

Kterou část z vepřového máte nejraději? U nás vede krkovice. Je krásně šťavnatá, dá se péct, dusit i grilovat. Dnes si připravíme krkovici. Jednoduše, ale chutně. S přidáním sušených hub, česneku a majoránky upečete výborný oběd.

 

Na přípravu budete potřebovat:
3 plátky krkovice
1 cibule
3 stroužky česneku
hrst sušených hub
drcený kmín a čerstvě mletý pepř ( s tím nešetřete )
sušená majoránka
hladká mouka na poprášení masa případně na dohuštění šťávy
vývar nebo voda na podlévání
olej
sůl

Postup přípravy receptu:
Maso osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Na oleji zesklovatíme cibuli, z masa oklepeme přebytečnou mouku a vložíme opéct z obou stran na cibuli. Přihodíme houby a 2 posekané stroužky česneku.

Houby nemusíme předem namáčet, podusí se spolu s masem a změknou. Okmínujeme, podlijeme vývarem jen tak aby maso nebylo zcela potopené, přiklopíme a vložíme do trouby rozpálené na 200C na 30 minut.

Poté odklopíme a necháme dopéct ještě cca 10 - 15 minut. Podle potřeby nepatrně podléváme. Maso vyjmeme, udržujeme v teple a pekáč přendáme na plotnu.

Šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme podle potřeby cca 1PL hladké mouky, důkladně promícháme a přidáme rozemnutou majoránku a poslední stroužek česneku. Podlijeme a necháme ještě 15 minut zvolna provářet. Já jsem ještě do šťávy přidala čerstvě mletý pepř, ale každý podle své chuti.

Více receptů najdete na blogu V Kuchyni vždy otevřeno nebo v naší rubrice recepty - S Andreou v kuchyni.

foto a recept: Andrea Motlíková

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT