12.12.2024 11:12
12.12.2024 10:39
Ve Starém Plzenci byl otevřen nový úsek cyklostezky
12.12.2024 9:49
Policie v pohotovosti. Zápas s Manchesterem budou provázet bezpečnostní opatření
Inspirace na jednoduchý oběd! Plněná kuřecí prsa zapečená...
Jednoduchý a hodně chutný, takový je tento recept z rubriky S Andreou v kuchyni. Uvařte si dobré jídlo bez zbytečného stání u plotny s minimem nádobí. Přinášíme recept na plněná kuřecí prsa zapečená s brambory a smetanou.
Opět jídlo z jednoho pekáčku bez zbytečného stání u plotny. Brambory se uvaří spolu s masem, smetanou a sýrem a nakonec vše zapečete pod grilem. Je to opravdu jednoduché.
Na přípravu dvou porcí budete potřebovat:
2 kuřecí prsa
2 plátky sušené šunky
sušená rajčata naložená v bylinkovém oleji ( cca 4 - 6 ks podle velikosti)
pár lístků bazalky
10 malých brambor
pár snítek tymiánu
1 smetana na vaření
tvrdý sýr (já jsem použila pizza mozzarellu)
okořenit můžete jakýmkoliv kořením vhodným na kuřecí maso (použila jsem koření Bruschetta - složení: sušená rajčata, cibule, česnek, bazalka)
sůl
Postup přípravy:
Kuřecí prsa rozřízneme podélně tak, abychom je mohli otevřít jako knihu. Maso osolíme. Dovnitř vložíme sušenou šunku, sušená rajčata a lístky bazalky. Můžeme sepnout jehlou. Okořeníme z obou stran.
Brambory oškrábeme, nakrájíme na čtvrtky, rozložíme do zapékací misky nebo pekáčku a osolíme. Poházíme pár snítkami tymiánu. Na brambory nebo mezi ně položíme kuřecí prsa, vše posypeme nahrubo nastrouhaným sýrem a zalijeme šlehačkou.
Navrch můžeme ještě trochu okořenit a pokapat olejem ze sušených rajčat. Zabalíme do alobalu a vložíme do trouby vyhřáté na 220 oC. Když jsou brambory měkké, odkryjeme alobal a pod grilem necháme zapéct.
foto a recept: Andrea Motlíková
Více receptů na blogu V kuchyni vždy otevřeno