QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Gynekologicko-porodnická klinika na Lochotíně slaví 15 let

29.09.2022 15:02

Gynekologicko-porodnická klinika je od září 2007 součástí nemocničního areálu na Lochotíně. Každá maminka ví, že prostředí porodu i péče v těhotenství jsou velmi důležité. Maminka musí být spokojená, stejně, jako miminko. A to se v Plzni na Lochotíně daří.

FN PLzeň pvilo gynekologie foto FN PLZEN

Vybudováním pavilonu před patnácti lety získala klinika špičkové zázemí srovnatelné s nejlepšími pracovišti v Evropě. Původní gynekologicko-porodnické oddělení bylo v Plzni na Slovanech už od roku 1945.

„Stavba na Lochotíně je maximálně přizpůsobena požadavkům moderní medicíny a nárokům na pohodlí pacientek i jejich právě narozených dětí. Umístění v areálu FN dále zajišťuje bezprostřední návaznost na další medicínské obory, třeba neonatologii, která je v některých případech zásadní,“ říká ředitel Fakultní nemocnice Plzeň Václav Šimánek.

 

Klinika nabízí cvičení pro těhotné i předporodní kurzy

Cvičení pomáhá nastávajícím maminkám udržet fyzickou i psychickou kondici a vše, co se naučí, zužitkují v průběhu porodu. Se cvičením se doporučuje začít po ukončeném 1. trimestru těhotenství. Budoucí maminky, které se chtějí seznámit s prostředím a personálem porodnice nebo se zeptat na otázky k průběhu porodu či šestinedělí, mohou využít jeden ze dvou druhů předporodních kurzů. Na výběr mají z jednorázové dvouhodinové lekce nebo velkého kurzu o 5 devadesátiminutových lekcích.

Klinika řeší urogynekologické problémy, provádí celé spektrum onkogynekologických operací nebo moderní laserové zákroky, jejichž hlavními výhodami je rychlé a bezbolestné provedení bez nutnosti znecitlivění, které probíhá ambulantně a rekonvalescence je téměř nulová. Klinika slouží jako výukové a výzkumné pracoviště LF UK v Plzni, podporuje studentskou i vědeckou činnost. Zabývá se klinickým výzkumem, na kterém spolupracuje i s dalšími odbornými pracovišti, například pracovištěm ve Vídni, Velké Británii, norském Oslu či nizozemském Rotterdamu.

Ať už čekáte miminko, trápí vás gynekologický problém nebo se chcete dozvědět více o klinice, informace najdete zde: https://gpk.fnplzen.cz/

 

Přednosta Gynekologicko-porodnické kliniky Jiří Presl (vlevo) a primářem Neonatologického oddělení Jiřím Dortem (vpravo)

foto: FN Plzeň

SDÍLEJTE ČLÁNEK
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24