QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Hasiče zaměstnaly nehody! Několikrát bourali motorkáři - FOTKY

27.05.2016 8:34

Hned několikrát musely záchranné složky v kraji do terénu kvůli nehodám. Jen během čtvrtka se v řadě případů jednalo o nehody motorkářů. Asistovat musela i záchranka.

Nehody motorkářů se začaly tradičně množit už se startem motorkářské sezóny a v poslední době dál přibývají. V mnoha případech přitom nejde jen o řidiče s velkými stroji, ale velmi často i o ty, kteří pro rychlejší přesuny ve městě používají skútry. Ve čtvrtek museli kvůli nehodám motorkářů do terénu jak hasiči a policie, tak i záchranka. 

Nehoda s účastí motorky zaměstnala záchranné složky během čtvrtečního odpoledne v Plzni hned dvakrát. Před pátou odpoledne musely vyjíždět ke křižovatce Karlovarské a ulice Na Chmelnicích. O nehodě jsme vás informovali, motorkář skončil v péči záchranky, ještě před tím mu první pomoc poskytovala svědkyně. Podrobnosti se dočtete v článku zde.

V podstatě ve stejnou dobu boural motorkář také na Jateční. Také tam museli vyjet hasiči i záchranka. "Nehoda motorky a osobního auta se stala v Plzni na Jateční u odbočky na Doubravku. Místo nehody zabezpečili a uklidili hasiči z PS Střed. Motorkáře si převzala do péče zdravotnická záchranná služby," řekla k nehodě mluvčí hasičů Pavla Jakoubková.

Obdobná nehoda se řešila také ve Stupně na Rokycansku (viz foto). "Hasiči z Radnic vyjeli do Stupna k dopravní nehodě osobního auta a motorky. Při jejich příjezdu se o zraněného motorkáře starala ZZS. Hasiči pomohli s jeho transportem do sanitky. Provozní kapaliny neunikly. Po dobu zásahu hasiči na místě řídili provoz," říká k další z nehod mluvčí krajských hasičů.

Technickou pomoc pak museli hasiči poskytovat i u nehody v Trhanově na Domažlicku. Tam se už ale nejdenalo o nehodu motorkáře. Auto skončilo na střeše a jen zázrakem se tato havárie obešla bez zranění. "Do obce Trhanov vyslalo operační středisko jednotky HZS Domažlilce a SDH Chodov k dopravní nehodě osobního auta. Současně vyhlásilo poplach i jednotce místního SDH. Nehoda se obešla bez zranění. Hasiči pomohli převrátit auto ze střechy zpět na kola a naložit na odtahovou službu. Provozní kapaliny neunikly," uzavírá sérii zásahů Pavla Jakoubková.

FOTO: HZSPK

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24