Jezdecký klub Slavia VŠ Plzeň získá od města 620 tisíc korun

16.11.2022 7:41

Jezdecký klub získá podporu z Fondu životního prostředí města Plzně. Finance budou určené na využití zachycené dešťové vody pro závlahu zeleně.

4

„Finanční prostředky obdrží klub z Fondu životního prostředí města Plzně. Projekt navazuje na akci z loňska týkající se zakoupení a instalace retenčních nádrží, které zachycují vodu ze střech jezdecké haly, stájí a garáže. Cílem bylo co nejvíce šetřit pitnou vodou právě s tím, že na závlahu zeleně bude využita zachycená dešťová voda z budov v areálu. Projekt propojuje nádrže již stávající s nádržemi novými, tak aby se zásoba vody zvětšila. Pomocí výkonného čerpadla a nových rozvodů bude zachytávaná voda převedena na potřebná místa s pravidelnou závlahou zeleně. V rámci projektu bude zakoupena další retenční nádrž o objemu 15 m³ a bude umístěna do země k budově stáje pro zachycení dešťové vody z její střechy o rozloze 300 m²,“ vysvětlil náměstek primátora pro oblast dopravy a životního prostředí Aleš Tolar.

Projekt má za cíl ušetřit pitnou vodu a maximálně využít dešťovou vodu pro zeleň, snížení prašnosti a zajištění bezpečí pro koně v areálu Jezdeckého klubu Slavia VŠ Plzeň. S uvolněním 620 tisíc korun souhlasili radní města, schválit usnesení musí ještě zastupitelé.

Foto ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24