QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Kaznějovští policisté se zabývají nedovoleným ozbrojováním

25.02.2015 20:15

Případ nedovoleného ozbrojování řeší policisté z Kaznějova, dvaasedmdesátiletému muži zabavili zbraň s náboji, průkaz zbraně a zbrojní průkaz.

Vozidla-PCR-05

Policisté z obvodního oddělení Kaznějov se v současné době zabývají případem nedovolené ozbrojování a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

Tohoto jednání se měl dopustit senior, který již v roce 2014 pozbyl zdravotní způsobilost k držení zbrojního průkazu na základě zdravotního posudku.

"Vzhledem k tomu oddělení správního řízení z odboru služby pro zbraně a bezpečnostní materiál dne 13. listopadu 2014 vydalo rozhodnutí o odnětí zbrojního průkazu, kdy tímto byla jmenovanému uložena povinnost neprodleně odevzdat zbraň, průkaz zbraně a zbrojní průkaz příslušnému útvaru policie. Senior však do dne 23. února 2015 tak neučinil," uvedl policejní mluvčí Jan Koželuh.

Proto policisté seniorovi dne 23. února 2015 zadrželi jak zbraň s náboji, tak i průkaz zbraně a zbrojní průkaz, které následně předali do úschovy Odboru služby pro zbraně a střeliva a bezpečnostní materiál Krajského ředitelství policie Plzeňského kraje.

"Seniorovi za jeho jednání hrozí trest odnětí svobody až na dva roky," doplnil Koželuh

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT