Meteorologové varují před ledovkou. Do pátku napadne sníh

30.12.2015 12:38

Meteorologové ČHMÚ vydali výstrahu kvůli ledovce. Spolu s ní začne ale v regionu také sněžit. Do pátečního rána bychom měli mít nasněženo i v nížinách.

Sněhová situace 27_1_Pavel Němeček

Vypadá to, že přece jen s příchodem nového roku dorazí i pravá zima. Sněhové nadílce bude podle meteorologů ale předcházet ledovka a to hned o silvestrovské noci. Během oslav bychom tak měli být skutečně hodně opatrní...

Kvůli ledovce meteorologové vydali dokonce oficiální výstrahu. Ta platí pro Plzeňský kraj od čtvrtka 31. prosince od 19 hodin do 1. ledna do 3 hodin ráno.

"Ve čtvrtek 31.12. večer bude postupovat z Německa k východu okluzní fronta doprovázená občasným sněžením a zejména na západě i mrznoucími srážkami. Ve čtvrtek večer bude od západu postupovat z Německa do Čech pásmo sněžení nebo mrznoucích srážek. Zpočátku budou převažovat mrznoucí srážky doprovázené tvorbou ledovky. Při dalším postupu k východu začnou převažovat srážky sněhové. Do pátečního rána napadnou v západní polovině Čech 0 až 3 cm nového sněhu," informoval ČHMÚ.

Uježeděný sníh bude na silnicích vytvářet náledí nebo zmrazky. Meteorologové zároveň upozorňují, že rozsah výstrahy se může v příštích dnech měnit a budou ji proto aktualizovat.

Že se ochlazení skutečně do regionu dostává, vítají především provozovatelé lyžařských areálů. Na Špičáku se ve středu ráno poprvé po delší době opět rozjela sněžná děla. Více zde.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24