QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Muž uvízl v silu na cement! Hasiči ho museli vyprostit, na místo letěl vrtulník – FOTKY

14.08.2023 10:13

V pondělí 14. srpna vyrazily v 8:13 do Domažlic všechny záchranné složky.

muž uvízl v sile na beton Domažlice_0823_HZSPK (6)
muž uvízl v sile na beton Domažlice_0823_HZSPK (6)muž uvízl v sile na beton Domažlice_0823_HZSPK (2)muž uvízl v sile na beton Domažlice_0823_HZSPK (1)muž uvízl v sile na beton Domažlice_0823_HZSPK (3)muž uvízl v sile na beton Domažlice_0823_HZSPK (4)muž uvízl v sile na beton Domažlice_0823_HZSPK (5)muž uvízl v sile na beton Domažlice_0823_HZSPK (7)muž uvízl v sile na beton Domažlice_0823_HZSPK (8)

V Domažlicích uvízl muž v tělese sila na cement. V sypké hmotě byl zhruba do poloviny těla. „Domažličtí hasiči - lezci se k němu spustili, zajistili jej a ostatní hasiči postupně zapínáním technologie sila snížili množství cementu, které muže svíralo. Po celou dobu zásahu, u něhož jsme využili výškovou techniku, byl na sile přítomen i zdravotnický záchranář,“ popsal zásah Petr Poncar, mluvčí hasičů.

Muže se nakonec podařilo úspěšně ze sila dostat. „Muž byl při vědomí a poté co se podařilo uvolnit mu spodní část těla, byl schopen i sám vylézt. Výškovou technikou jsme jej poté dopravili na zem a svěřili ho do péče Zdravotnické záchranné službě Plzeňského kraje,“ dodal Poncar.

„Jedná se o muže ročník 1946. Provedená dechová zkouška byla negativní, muž je již v péči lékařů,“ doplnila informace Barbora Šmaterová, mluvčí policie.

Na místo byl cestou vyslán i vrtulník LZS. „Viditelně nezraněný muž by po vyproštění hasiči transportován do Domažlické nemocnice k vyloučení tzv. crush efektu, který se v podobných případech u postižených může rozvinout," doplnil informace Vítězslav Sladký, mluvčí záchranné služby.

Foto HZSPK

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to_copy
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT