QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Někteří řidiči si v Plzni pletou aplikace k hrazení parkovného

29.07.2023 11:00

V Plzni se poslední dobou objevuje více případů, kdy řidič při placení parkovného prostřednictvím chytrého telefonu použije jinou aplikaci, než je aplikace ParkSimply Plzeň a aplikace DoKapsy.

Botička / foto QAP

Aplikace jsou dostupné jak pro Android, tak i pro iOS. „Je nám známo, že existuje aplikace MPLA.IO, kterou lze zaplatit poplatek za parkování na jednom soukromém parkovišti v centru Plzně, konkrétně na Anglickém nábřeží,“ uvedl Michal Stočes, vedoucí oddělení přestupků Magistrátu města Plzně. „Toto parkoviště je však opravdu soukromé a nespadá do zmíněných oblastí vymezených Parkovacím řádem,“ dodal.

Podle Michala Stočese také existuje aplikace Park Simply (odlišná od výše uvedené ParkSimply Plzeň), kterou je však možné platit jen na soukromém parkovišti před OC Plzeň Plaza a v parkovacím domě, který náleží k obchodnímu centru.

Pro uhrazení parkovného v Plzni lze samozřejmě primárně využít parkovací automaty, nicméně při platbě „on-line“ jsou jedinými výhradně použitelnými aplikace ParkSimply Plzeň a DoKapsy.

Foto ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to_copy
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT