Perná silvestrovská noc záchranářů, řešili celkem 50 událostí

01.01.2023 9:00     01.01.2023 12:21

Na příchod roku 2023 a oslavy se připravila i záchranná služba a posílila noční směnu nejen na operačním středisku, které každoročně zažívá velký nápor. Záchranáři v Plzeňském kraji vyjížděli o silvestrovské noci k padesátce nejrůznějších událostí.

4

Jak uvedla mluvčí záchranné služby byla posílena také výjezdová skupina oblasti Plzeň město o jednu výjezdovou skupinu.

"Záchranáři v Plzeňském kraji řešili od půlnoci do sedmé hodiny ranní celkem 50 událostí. Ve většině případů šlo o úrazy, pády spojené s požitím alkoholu a zdravotní komplikace u chronických diagnóz," uvedla mluvčí záchranné služby Mária Svobodová.

Ani letos nebyla silvestrovská noc bez rvaček. "K rvačkám a potyčkám spojeným s požitím alkoholu záchranáři spolu s policií vyjížděli celkem šestkát. Ani v jednom případě nedošlo k těžkému zranění. Záchranáři asistovali u dvou požáru HZS, události bez zranění osob," dodala Mária Svobodová.

Také hasiči měli pernou noc. Vyjížděli k požárům po celím regionu. Psali jsme ZDE.

"Během silvestrovské noci jsme přijali několik oznámení týkajících se zejména rušení nočního klidu a potyček osob. K závažnému narušení veřejného pořádku nedošlo, ani neevidujeme žádnou mimořádnou událost oproti ostatním oslavám," doplnila mluvčí policie Barbora Šmaterová.

ilustrační foto

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24