QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Přes 100 projekcí, 9 premiér a 40 soutěžních filmů! V Plzni startuje v pátek Finále

22.09.2022 14:43

35. ročník filmového festivalu Finále Plzeň začne už tento pátek 23. září. Přinese přes 100 projekcí, 9 premiér či předpremiér, 40 soutěžních filmů… a také řadu hostů! Koná se v Měšťanské besedě.

Finále Plzeň_4

Finále Plzeň začne už 23. září a potrvá do 28. září. Během šesti dnů nabídne přes 100 projekcí toho nejzajímavějšího, co se (nejen) v České republice za poslední rok natočilo v hrané, animované, dokumentární, televizní, internetové, celovečerní, krátkometrážní i seriálové tvorbě, včetně devíti premiér či předpremiér.

Do Plzně na festival přijedou Lenka Krobotová, Štěpán Kozub, Petra Špalková, Jana Plodková, Michael Kocáb, Helena Třeštíková, Veronika Žilková, David Ondříček, Olga Sommerová, Jan Hřebejk, Adam Mišík, Judit Bardos, Matouš Ruml, Marek Adamczyk a další známé osobnosti.

Festival Finále

Finále Plzeň je filmový festival zaměřený na české snímky, šestidenní národní přehlídka filmové, dokumentární, televizní, internetové a studentské tvorby. První ročník festivalu, který v počátku nesl název FIlmy NAšich LEt (FINALE), se uskutečnil v roce 1968 a prezentoval bilanci toho nejlepšího, co natočili českoslovenští filmaři v silné atmosféře postupného uvolňování politických poměrů let šedesátých.

"Letošní festival slavnostně zahájí česká premiéra historického velkofilmu Il Boemo o Josefu Myslivečkovi s Vojtěchem Dykem v hlavní roli, který měl světovou premiéru v hlavní soutěži na festivalu v San Sebastianu. Obě jeho projekce na Finále jsou nyní již vyprodané. Rovněž všechny vstupenky na sobotní projekce filmů Hranice lásky a PSH Nekonečný příběh už jsou rezervovány či zakoupeny, každý z těchto titulů ale bude do konce festivalu uveden ještě jednou," uvádějí pořadatelé.

Kompletní informace a vše o vstupenkách najdete na www.festivalfinale.cz.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24