QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Semlerova rezidence v Plzni získala prestižní označení Iconic Houses!

22.03.2023 13:51

Budova, která vznikla na základě konceptu Adolfa Loose, nadchne milovníky architektury i kulturních památek. Rezidence byla po deset let restaurována. Slavnostní otevření Semlerovy rezidence, která se nachází na Klatovské třídě v Plzni, se konalo v pondělí 19. září 2022. Residence nyní získala prestižní označení.

Plzeň Semlerova residence (17)

„S radostí oznamujeme, že unikátní plzeňský interiér Adolfa Loose a Heinricha Kulky se stal součástí mezinárodní sítě Iconic Houses. Semlerova rezidence se tak ocitla po boku Müllerovy vily, Vily Tugendhat, ale také například Gaudího Casa Milà či Maison La Roche od Le Corbusiera,“ uvedla Západočeská galerie v Plzni.

Pro Plzeň je to již druhé výzamné ocenění. „Iconic Houses je celosvětová síť architektonicky skvostných vil a domů postavených v průběhu 20. století. V současné době se označením Iconic Houses pyšní na 188 domů po celém světě, v České republice nese toto označení 12 míst. V Plzni nese hrdě toto označení ještě jedna Loosova realizace - Brummelův dům,“ připomíná Západočeská galerie v Plzni.

O této výjimečné budově jsme informovali zde.

Foto ilustrační ZČG

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24